Още по темата "Булгаргаз" си търси чрез съда 35 млн.

...
Още по темата "Булгаргаз" си търси чрез съда 35 млн.
Коментари Харесай

Изравнителните сметки за парно могат да се обжалват до 1 октомври

Още по тематиката "Булгаргаз " си търси посредством съда 35 млн. лв. от столичната топлофикация

Според статистиката на " Топлофикация София " половината от клиентите на сдружението имат да получават пари, а другата половина да заплащат след осъществяването на годишното преизчисляване. Столичното парно припомня, че ще изключи за профилактика Топлоелектрическа централа " София " от 26 до 31 август, осведоми Българска национална телевизия.

До 1 октомври клиентите на " Топлофикация София " могат да апелират своите годишни изравнителни сметки. Срокът за заплащане на фактурите без лихви е 15 септември. Те обаче не са дефинитивни, поради срокът на обжалването.

В момента 90% от изравнителните сметки за парното в София са подготвени. Основна причина за разминаване в сметките са неотчетените клиенти. На тях все още е начислена сметка на цялостна мощ, което понижава фактурите на останалите хора в постройката. В случай, че бъдат регистрирани обаче, обстановката се трансформира. По данни на сдружението все още съвсем половината от клиентите на компанията имат да получават пари, а останалата половина да заплаща на топлофикация. Дружеството чака до края на месеца да събере към 10 млн. лв. от сметки, с които да погази част от отговорностите за газ.

„ Топлофикация “ ще изплати дълга си от 36 млн. лева на „ Булгаргаз “ до края на август “ Съгласно посочения от " Булгаргаз " интервал, ние ще правим всички заплащания, само че тук би трябвало да кажа, че " Топлофикация София " по никакъв метод не е спряла да заплаща, към " Булгаргаз ". Всичко, което сега плащаме като средства, се насочва за погашение на това обвързване. За страдание обстановката е по този начин, че има дисбаланс в заплащанията, " Топлофикация София " натрупва отговорности през зимния интервал, когато сметките за газ са доста високи, само че по едно и също време с това, Топлофикация заплаща авансово и едвам по-късно има изравнителна сметка “, уточни представителят на „ Топлофикация София “ Елизабет Павлова. От Топлофикация припомнят, че ще изключат за профилактика Топлоелектрическа централа " София ", който доставя с топла вода централната градска част на града от 26 до 31 август в това число.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР