Още по темата "Булгаргаз" си търси чрез съда 35 млн.

...
Още по темата "Булгаргаз" си търси чрез съда 35 млн.
Коментари Харесай

Топлофикация София очаква да събере 10 млн. лева след плащането на изравнителните сметки

Още по тематиката "Булгаргаз " си търси посредством съда 35 млн. лв. от столичната топлофикация

" Топлофикация София " чака да събере от изравнителни сметки близо 10 млн. лева и това ще помогне на сдружението да погаси отговорностите си към " Булгаргаз ". Това съобщи в изявление за БНР с изпълнителния шеф на топлофикационното сдружение Кремен Георгиев. Изказването му бе направено откакто стана ясно, че газовият публичен снабдител " Булгаргаз " е завел дело в съда против Топлофикация София за 35 млн. лева . " Търсим парите, което значи, че най-вероятно ще ги намерим от продукцията, която произвеждаме - електрическа и топлинна сила. Плащанията по това, което сме произвели, предстоят до края на месеца. Освен това изравнителните сметки излизат на 15 август на касите, което би трябвало да увеличи входящия паричен поток ". Това сподели пред БНР изпълнителният шеф на " Топлофикация София " Кремен Георгиев във връзка със заведеното дело от " Булгаргаз " за неиздължени 35 милиона лв.. Той изрази очакване от изравнителните сметки да бъдат събрани 10 млн. лв..

" За последните месеци не е увеличено задължението, то е насъбрано през първата половина на годината ", посочи Георгиев и добави, че не е правилно, че " Топлофикация София " е спряла да заплаща отговорностите си.

Кремен Георгиев съобщи в предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт ", че има визия по какъв начин сдружението да изплати отговорностите си, само че отхвърли да я показа. Той изрази очакване в идната половин година да има действителни резултати от управническата му идея.

" Целта на " Топлофикация София " е да обезпечи отопление и топла вода на клиентите си, освен задачата на " Булгаргаз " е да доставя клиентите си с газ ", съобщи Георгиев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР