Още по темата "Булгаргаз" си търси чрез съда 35 млн.

Още по темата "Булгаргаз" си търси чрез съда 35 млн. ...

Топлофикация София очаква да събере 10 млн. лева след плащането на изравнителните сметки.

Още по темата "Булгаргаз" си търси чрез съда 35 млн. лева от столичната топлофикация

"Топлофикация София" очаква да събере от изравнителни сметки близо 10 млн. лв. и това ще помогне на дружеството да погаси задълженията си към "Булгаргаз". Това заяви в интервю за БНР с изпълнителния директор на топлофикационното дружество Кремен Георгиев. Изказването му бе направено след като стана ясно, че газовият обществен доставчик "Булгаргаз" е завел дело в съда срещу Топлофикация София за 35 млн. лв. "Търсим парите, което означава, че най-вероятно ще ги намерим от продукцията, която произвеждаме - електрическа и топлинна енергия. Плащанията по това, което сме произвели, предстоят до края на месеца. Освен това изравнителните сметки излизат на 15 август на касите, което би трябвало да повиши входящия паричен поток". Това каза пред БНР изпълнителният директор на "Топлофикация София" Кремен Георгиев във връзка със заведеното дело от "Булгаргаз" за неиздължени 35 милиона лева. Той изрази очакване от изравнителните сметки да бъдат събрани 10 млн. лева.

"За последните месеци не е увеличено задължението, то е натрупано през първата половина на годината", уточни Георгиев и добави, че не е вярно, че "Топлофикация София" е спряла да плаща задълженията си.
 
Кремен Георгиев заяви в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт", че има визия как дружеството да изплати задълженията си, но отказа да я сподели. Той изрази очакване в следващата половин година да има реални резултати от управленската му концепция.
 
"Целта на "Топлофикация София" е да осигури отопление и топла вода на абонатите си, не само целта на "Булгаргаз" е да снабдява абонатите си с газ", заяви Георгиев.

Източник: 3e-news.net