Още по темата Британският парламент прие закон, забраняващ Брекзит без

...
Още по темата Британският парламент прие закон, забраняващ Брекзит без
Коментари Харесай

МТСП и посолството на България в Лондон организираха 28 информационни дни за правата на българите след Брекзит

Още по тематиката Британският парламент одобри закон, забраняващ Брекзит без договорка

Министерството на труда и обществената политика и Посолството на България в Лондон са организирали 28 осведомителни дни за българската общественост във Англия от началото на 2019 година, осведомиха от пресцентъра на общественото министерство.

Сънародниците ни са получили информация за стъпките, които би трябвало да подхващат, с цел да подсигуряват правата си след Брекзит. През март и април са извършени срещи в градовете Лондон, Оксфорд, Крю, Ковънтри, Нюкасъл, Глазгоу, Екситър, Труро и Плимът.

На 30 март 2019 година публично е стартирала английската Схема за уседналост, по която българските жители и членовете на техните фамилии могат да подават заявки за приемане на Статут за уседналост и Временен статут на уседналост. От същата дата кандидатстването може да се извърши и с персонална карта.

Схемата за уседналост ще се приложи от английските управляващи даже при овакантяване на Европейски Съюз без съглашение. При " корав " Брекзит българските жители, пребиваващи в Обединеното кралство, ще могат да аплайват за статут на уседналост до 31.12.2020 година, допълват от министерството.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР