Още по темата Bitcoin се срина до рекордно дъно за

...
Още по темата Bitcoin се срина до рекордно дъно за
Коментари Харесай

Идва ли краят на дигиталните валути

Още по тематиката
Bitcoin се срина до рекордно дъно за годината

Заради всеобщото обезценяване Ethereum слезе под Ripple по пазарна капитализация
15 ное 2018
Следващото потомство блокчейн

Платформата с българско присъединяване Aeternity създава блокчейн инфраструктура, която да надгради bitcoin и ethereum
9 ное 2018
Начини на заплащане
26 окт 2018
Фалшиви ъпдейти на Adobe Flash започват копачи за криптовалути

Потребителите постоянно не схващат, че са станали жертва на злотворен програмен продукт
14 окт 2018
Близо 90% рентабилност генерира Ripple за седмица
21 сеп 2018 През ноември 2017 година цените на цифровите валути всеки ден растяха с двуцифрени проценти и към бранша се насочваха милиарди долари. Година по-късно обаче обстановката е тъкмо противоположната. От предходната сряда криптопазарите са оцветени в алено, като пониженията са стряскащи - до близо 60% на седмична база. Bitcoin, Ethereum и другите водещи монети са на рекордно ниски за последните 12 месеца равнища. Общата пазарна капитализация на цифровите пари се намали с близо 70 милиарда $ и към този момент е малко над 140 милиарда - стойност, която не беше записана до момента след 29 септември 2017 година А фактът че търгуваните размери са на едни от най-високите си равнища от май месец насам, демонстрира, че разпродажбите вървят с цялостна мощ.

Всичко това кара мнозина анализатори да приказват за края на цифровите валути. Но други показват това, че Bitcoin съществува от близо 10 години и е претърпял доста сходни рецесии. Сигурно е обаче едно - еуфорията към критповалутите и ICO изцяло отмина и е време за равносметка.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Кой губи най-вече

Всичките 30 най-значими цифрови монети поевтиняват внушително през последната седмица - от 15.2% при Ripple до 61.2% при Bitcoin Cash. Самият Bitcoin, който през последните месеци показваше известна резистентност на волатилността на пазара, е с 31% под равнището си от предишния вторник. От 6422 $ водещата криптовалута слезе на 4570 $.

Ако създадем съпоставяне с началото на годината, когато бяха регистрирани едни от най-високите стойности на пазара, обстановката е малко по-различна. В топ 10 на цифровите монети най-голямо е обезценяването на Cardano - цели 93.7%. Все още деветата по пазарна капитализация монета в този момент се търгува против 0.044 $ до момента в който на 1 януари беше над 0.7 $.

Над 80% е спадът на цената при Ethereum, Bitcoin Cash и Litecoin. A Bitcoin губи 66.8%, откакто стартира 2018 година с цена 13 444 $.

Макар също да са доста под равнището си от началото на 2018 година, Ripple (-78%) и EOS (-50%) са на плюс на годишна база. Миналия 20 ноември Ripple струваше 0.23 $, а през днешния ден е 0.45 $, или съвсем двойно. При EOS растежът за 12 месеца е сходен - от 1.9 до 3.7 $.

Какви са аргументите

За настоящето проваляне на криптопазарите няма ясно изразена причина. Според някои анализатори отрицателно въздействие върху вложителите е оказало решението на Комисията за скъпи бумаги и тържища в Съединени американски щати (SEC) от петък, с което беше оповестено, че два ICO плана са нарушили закона, като са продавали нелицензирани скъпи бумаги, и в този момент би трябвало да платят санкции.

Друг фактор е разделянето на блоковата верига на Bitcoin Cash, което също се случи в петък. Настъпилите по-късно неуредици при търговията евентуално са уплашили трейдърите, само че единствено по себе си това е малко евентуално да въздейства по подобен метод на целия пазар.

Не бива да се подминава и известието на Nvidia, че понижават продажбите на видеокарти, които се употребяват за рандеман на цифрови валути. Това е сигнал, че копачите губят интерес към бизнеса.

Най-вероятно обаче наподобява обяснението, че година след взрива на ICO плановете няма нито един от тях, който да е предложил нещо действително и работещо. Хиляди първоначални предлагания на монети акумулират стотици милиони и даже милиарди долари, против които обаче през днешния ден няма съвсем нищо. Това е сериозна причина вложителите да изтеглят парите си и безусловно да декапитализират криптопазара, а оттова и да заличат някои от стотиците несполучливи цифрови монети.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР