Още по темата: Белия: Пловдивски финал е прекрасно за футбола

...
Още по темата: Белия: Пловдивски финал е прекрасно за футбола
Коментари Харесай

Белия назова виновните за хаоса в Ботев

Още по тематиката: Белия: Пловдивски край е прелестно за футбола ВИДЕО Ето по какъв начин Пловдив ще чества черно-белия успех Белия отпадна като вид за треньор на сръбски клуб

Най-успешният треньор на Ботев (Пловдив) през новия век сподели, че е наясно с ситуацията в клуба четири месеца след неочакваното му уволняване. Николай Киров уточни кой е отговорен за хаоса в Коматево след слабото началото на сезона. Според експерта казусът на Ботев е " в междинното звено сред притежател и треньор ". Дали това са многото шефове или пък са секрети съветници, не стана ясно.
" Следя всички срещи във вътрешния шампионат и в евротурнирите, които играха локалните тимове, с цел да бъда непрекъснато на линия. Правя го, с цел да бъда подготвен и да имам подготвеност по отношение на това, което се случва във вътрешния шампионат ".

" По-трудно е да се поеме тим в придвижване. Случвало ми се е с Ботев. Всеки треньор би трябвало да бъде подготвен и със своите познания да помогне на даден клуб. Обичам да приказвам с обстоятелства. Никога не бих си разрешил да разясня работата на даден мой сътрудник. В Ботев е много изменена обстановката. Отборът съумя да резервира основата на своя състав. Де факто единствено Даниел Кайзер излезе от състава. Нещо, което в предните три години беше фантазия за мен. Даде се опция тимът да се надгради с четирима чужденци. В един миг те бяха и пет. За жал, резултатите все още не оправдават това нещо. Нека хората в самия клуб си вършат заключения къде е грешката. Преди обвързване на представителния тим беше да влива средства от продажбата на футболисти. Просто се запълваха дупките с нови хора. Явно обстановката е изменена. Чета, че бюджетът е много повишен. Лошото е, че постоянно виновността се хвърля върху футболисти и треньори. Определено проблемите са на други равнища. Заявявал съм и на притежателя, че казусът е в връзката сред другите равнища. Аз виждам проблемите в междинното звено сред притежател и треньор ".

" Една от значимите функции на треньора е да бъде най-важният човек в съблекалнята. И в предни години е имало неуместни хрумвания от страна на управлението, само че съм съумявал да ги спирам. Имах задоволително време да си направя своите заключения за грешките, които съм направил. Аз почитам всяко едно решение ".

Интервю с Николай Киров очаквайте в броя на " Марица " в сряда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР