Още по темата БЕХ вероятно ще обжалва евроглобата от 77

...
Още по темата БЕХ вероятно ще обжалва евроглобата от 77
Коментари Харесай

БЕХ и дъщерните й дружества „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“ не приемат решението на ЕК по делото БЕХ/Газ

Още по тематиката БЕХ евентуално ще апелира евроглобата от 77 млн. евро -... Министърът на енергетиката да предприеме дейности за подписване на съглашение по делото БЕХ/Газ Енергийната комисия към Народното събрание не е съгласна Европейска комисия...

Българският енергиен холдинг и дъщерните му сдружения " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз " са обжалвали санкцията от 77 милиона евро, която им наложи Европейската комисия в края на предходната година.

Газовите компании не одобряват заключението на Еврокомисията, че са злоупотребили с господстващо състояние на българския газов пазар. Това излиза наяве от идентично известие на страницата на БЕХ и сдруженията.

На 28.02.2019 година, „ Български Енергиен Холдинг “ ЕАД и дъщерните му сдружения „ Булгаргаз “ ЕАД и „ Булгартрансгаз “ ЕАД, подадоха тъжба против Решението на Европейската комисия от 17.12.2018 година по отношение на произвеждане по член 102 от Договора за действие на Европейския съюз по Дело AT.39849 БЕХ- Газ пред Общия съд на Европейския съюз.

БЕХ и дъщерните му сдружения не одобряват заключението на Европейската комисия, че са злоупотребили с господстващо състояние на българския газов пазар.

Жалбата цели анулация на Решението на Европейската комисия и на наложената санкция, се споделя в формалното известие.

Европейска комисия стартира преди години дело против БЕХ след тъжба на „ Овергаз “. През декемвир Европейска комисия санкции БЕХ със сумата от 77 млн. евро, като се базира ва корист с господстващо състояние на българския газов пазар и възпрепятстване на конкуренцията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР