Още по темата: Бедствие: 3-ти ден Стрелча е без вода

...
Още по темата: Бедствие: 3-ти ден Стрелча е без вода
Коментари Харесай

Пуснаха водата в Стрелча, не става за пиене

Още по тематиката: Бедствие: 3-ти ден Стрелча е без вода

Водоподаването в Стрелча е възобновено, заяви шефът на ВиК в града Филип Фингаров. Във вторник вечерта са почнали да постъпват задоволителни количества в пречиствателната станция, пуснати са крановете и потребителите към този момент имат вода, която обаче може да се употребява единствено за битови цели, посочи шефът.

По негови прогнози са нужни минимум две седмици, с цел да може течността да се избистри добре, да се изследва и при добър резултат да е годна за пиянство. А с цел да не се стига до сериозната обстановка, в която попадна градчето от началото на юни, са нужни съществени вложения в основни уреди. Само тогава и при значителни превалявания няма да се утежнява качеството на водата.

Поройните дъждове доведоха до пълноводие на река Меди дере, която заля няколко пъти оборудванията на единствения тръбопровод на Стрелча и ги затлачи с тиня, кал, камъни и дървета.

Кметът Стойно Чачов разгласи на 10 юни бедствено състояние и призна, че няма по какъв начин да се оправят с казуса без помощ от страната. За момента чиста вода се обезпечава с водоноски, а за пиянство общината доставя бутилирана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР