Още по темата Ave, AT&T-Time Warner Сделката създава медиен конгломерат

...
Още по темата Ave, AT&T-Time Warner Сделката създава медиен конгломерат
Коментари Харесай

Netflix разочарова инвеститорите и изтри 24.2 млрд. долара от оценката си

Още по тематиката
Ave, AT&T-Time Warner

Сделката основава медиен конгломерат с премиум наличие, мрежа за разпространяване и стотици милиони консуматори
22 юни 2018
Netflix приготвя 1 милиарда $ вложения в Европа

Компанията залага на потвърдена тактика със лични продукции
24 апр 2018 Акциите на компанията за видеострийминг Netflix означиха спад с 14%, откакто вложителите не останаха удовлетворени от резултатите на компанията за второто тримесечие, написа Reuters. Netflix е добавила 5.2 млн. нови абонаменти от април до юни – с 1 млн. по-малко, в сравнение с бяха междинните упования на вложителите. Страховете за закъснение в растежа на Netflix отключиха от дълго време въздържан скептицизъм за " видеобалон ", откакто през последните години компанията прекатурна съвсем напълно телевизионния бранш и ненапълно филмовия, а след нея се появиха още редица съперници в стрийминга, като Amazon Prime Video.

Добрo, само че не задоволително

" Имахме мощно, само че не и необикновено второ тримесечие ", разясниха от Netflix в изказване към отчета си. " Силно, само че не необикновено " се оказва незадоволително за компанията, която е значително жертва на личния си триумф. През последните тримесечия тя непроменяемо надвишаваше упованията. Спадът с 14% изтри 24.2 милиарда $ от пазарната капитализация на компанията. Преди отчета акциите на Netflix бяха нагоре с общо 109% от началото на годината.

Акциите на Netflix са част от групата FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google), чието показване през последните години е основата за изкачването на американските тържища. Четири от тези компании, изключвайки Netflix, са измежду петте най-високо оценени компании в света.

" Инвеститорите са уплашени след второто тримесечие на Netflix. Сега всички прогнози са под подозрение ", разяснява Ерик Шифър, изпълнителен шеф на компанията за частен капитал Patriarch. Основният проблем в резултатите беше представянето в Съединени американски щати, където Netflix добави 670 хиляди нови клиенти, до момента в който упованията бяха двойни.

Прекалено оптимистични упования

Финансовият шеф на Netflix Дейвид Уелс разяснява, че прекомерно оптимистичните упования са били ориентирани към всички пазари. От своя страна изпълнителният шеф и създател на компанията Рийд Хейстингс опита да тушира напрежението. " Основата ни в никакъв случай не е била по-силна ", разяснява той и добави, че потребителите гледат от ден на ден наличие, измерено в часове.

Анализаторът Джеймс Маккуиви разяснява, че резултатите не са знак за повсеместен проблем в бизнеса. " Netflix още веднъж добави милиони нови клиенти, даже те да не са толкоз доста, колкото при предните две тримесечия, когато числата бяха просто невероятни ", разяснява той.

Общите доходи на компанията за интервала са 3.91 милиарда $, напълно малко под предстоящите. Прогнозите за сбор нови клиенти през настоящото тримесечие са за добавка от 5 млн., като най-големите очаквания са свързани с Индия, където компанията към този момент пусна няколко сериала, ориентирани към пробуждане на интереса на големия пазар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР