Още по темата: Атентаторът: 16-годишен с радикални убеждения Разтърсващо! Ученикът

...
Още по темата: Атентаторът: 16-годишен с радикални убеждения Разтърсващо! Ученикът
Коментари Харесай

Терористите от Ислямска държава търсят жертвите си в чата

Още по тематиката: Атентаторът: 16-годишен с радикални убеждения Разтърсващо! Ученикът подготвял гибелен атентат Смут измежду ученически шефове поради ученика-атентатор Ето какво джихадистите дадоха обещание на ученика-атентатор Целта на атентата в Пловдив - да окървави Джумаята

Как терористите от " Ислямска страна " са съумели да доближат до контакт с 16-годишен възпитаник от Пловдив и да го вербуват, и кой би трябвало да поеме отговорност за дейностите на момчето? Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия Любомир Тулев – специалист по киберсигурност.

Още през 2015 година публикация в английско издание публикация оповестява, че терористите употребяват начини точно от сферата на употреба на деца за набиране на нови бойци.

" Намира се уязвима жертва, най-често младеж, който не се схваща с близките и търси очакване в интернет. Втората стъпка е да се покаже на това дете, че то не може да бъде разбрано от никой различен и по-късно, стартира да бъде принуждавано да прави разнообразни неща ", съобщи специалистът.

" Влизайки в стаята, в случай че детето доста бързо затвори браузър в компютъра или затвори телефона си и го остави встрани, това са индикации, които родителите би трябвало да виждат. Ролята на родителите се показва в говорене, образование ", добави Тулев.

" 34% от почитателите на " Ислямска страна " употребяват чат канала Телеграм за обмяна на информация. Тази мрежа е основана от съветски бизнесмен, като даже имаше спор дали Русия управлява въпросния канал, което в последна сметка беше отречено ", добави специалистът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР