Още по темата Ами ако достигнете до правилните хора от

...
Още по темата Ами ако достигнете до правилните хора от
Коментари Харесай

Готови ли сте за бъдещето на търговията

Още по тематиката
Ами в случай че достигнете до верните хора от ритейл бранша
21 сеп 2018
Милениълите са най-малобройното потомство в България

Жалко, тъй като са склонни да пробват нови артикули и да заплащат повече за качество
27 апр 2018
Бъдещето на онлайн търговията

Електронните продажби са главен фокус в новия брой на " Регал "
31 мар 2017
25 тематики, 50 лектора, 300 участника на Retail in Detail 2016
19 окт 2016 Максимата на американския специалист по маркетинг Сет Годин, че смяната в никакъв случай не се проваля, тъй като е прекомерно рано за нея, само че неуспехът й е сигурен, в случай че бъде приспособена прекомерно късно, важи с цялостна мощ за света на ритейла през днешния ден. Технологиите, възходящите потребности на потребителите да бъдат чути, ухажвани и да получат улеснения, спестявайки време, дружно с невиждано отварящите се граници на интернационалните пазари изправят бранша пред нови провокации. Сега бизнесите в търговията на едро и дребно, както и циркулиращите към тях услуги имат два пътя – да тичат след измененията или да бъдат част от тяхното основаване. Опитът и в този маратон демонстрира, че печелят не догонващите, а визионерите.

През 2018 година година конференцията Retail in Detail, проведена от вестник " Капитал " и списание " Регал " в партньорство с маркетинговата и цифрова организация Xplora, ще събере някои от тези визионери, с цел да обменят опит, да създадат своите прогнози и да очертаят дружно пътя на печелившите тактики в динамично трансформиращата се среда. Събитието ще се организира на 30 октомври в Sofia event center.

Разговор за бъдещето и какво желаят потребителите

За срещата в София идва Кристиан Вершюрен, общоприет шеф на EuroCommerce – организацията, която сплотява повече от 6 млн. търговци от 31 европейски страни. Сред членовете й са огромни играчи от ранга на IKEA, Rewe Group и Tesco, само че и доста компании от дребния и междинния бизнес в Европа. Вершюрен постоянно се явява в ролята на представител на проблемите на търговията на едро и дребно. Неговата презентация е с фокус върху измененията, пред които са изправени ритейлърите през днешния ден. Те са водени от софтуерния прогрес и нововъведенията, които променят потребителски привички и покачват упованията към търговците. За бъдещето на ритейла и ролята на технологиите ще приказва Робърт Кешкес, шеф Advanced Solutions, GfK.

Другият огромен акцент в програмата е потребителското прекарване, което към този момент би трябвало да носи чувствителност, страст, спомен и чувство за задоволеност. Представете си да вземем за пример, че търсите маратонки за тичане. Магазинът на бъдещето ще би трябвало да ви предложи пътека, на която да ги изпробвате. Експертите са единомислещи, че физическият магазин няма да изчезне, въпреки делът на електронните продажби да продължава да пораства.

Неговите функционалности обаче ще се трансформират от ден на ден. По тематиката за преобразяването на потребителско прекарване ще приказва Кейт Маер, криейтив шеф " Потребителско прекарване " в лондонския офис на световноизвестната архитектурна компания Gensler, която е профилирана в услуги за бизнеса. Маер се занимава с архитектура и дизайн от 2000 година Изпълнила е голям брой планове в ритейла и хотелиерството. Сред клиентите й са IHG-International hotel group, Pernod Ricard, Starbucks, Ferragamo, Asics и Tate Modern.

Освен прекарвания търговците ще би трябвало да оферират на клиентите си и повече чувство за уникалност. С други думи, потребителят на бъдещето ще има потребност да знае, че купува артикул, основан особено за него. Тази наклонност към този момент проличава по метода, по който пазари поколението millennials, и ще е все по-важна за тактиките на фирмите, които желаят да стигнат непосредствено до своите клиенти и да основат доверие и преданост. За това кои са millennials и какво желаят те ще опише формалният франчайз представител на Body shop за България Венета Петкова.

Къде е българският ритейл бранш

Конференцията ще даде взор и на това кои световни трендове са достигнали до българския пазар, какви са локалните особености в тези процеси и подготвена ли е средата тук да посрещне ритейла на бъдещето. Сред поканените участници в дискусионния панел са изпълнителният шеф на " Лидл България " Милена Драгийска-Денчева, шефът на дирекция " Търговия и маркетинг " и член на управителния съвет на " Кауфланд България " Стела Първанова и ръководителят на борда на шефовете на " dm България " Андрей Петров.

През 2018 година в Retail in Detail ще има очевидно присъединяване на български компании, производители на бързооборотни артикули. Някои от пионерите, които стоят зад младите, само че новаторски дребни и междинни компании, ще споделят своето ноу-хау за сполучливата експортна тактика и фокуса върху марката. Сред тях са Яни Драгов, създател на " Смарт Ограник ", Силвия Павлова, ръководещ сътрудник на Orenda Group, и Мая Герасимова от компанията - производител на оризовите бисквити и чипсове Rice Up – Nuhealth.

За повече информация вижте тук, а с цел да се регистрирате за събитието - вижте тук
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР