Още по темата Американските пазари отново завършиха деня с големи

...
Още по темата Американските пазари отново завършиха деня с големи
Коментари Харесай

Уолстрийт се успокои и пазарите тръгнаха във възходяща линия

Още по тематиката
Американските пазари още веднъж приключиха деня с огромни загуби

Dow Jones и S&P потънаха в последните часове на търговията, FTSE и CAC изгубиха 2% в четвъртък
11 окт 2018
Пазарите претърпяват най-лошите си дни от февруари насам

Dow Jones и S&P500 в Съединени американски щати намалиха цената си с над 3%, Европа и Азия последваха наклонността
11 окт 2018 Американските показатели отвориха борсовата сесия в петък с огромен оптимизъм и започнаха да заличават големите спадове, които означиха в сряда и четвъртък. Dow Jones покачва равнището си с близо 1%, до момента в който S&P500 отбелязва растеж от 1.3%, въпреки търговията да е към момента в ранните часове на деня оттатък Океана.

При последните две сесии двата показателя изгубиха общо 5% от цената си в една от най-черните седмици за Уолстрийт през последните години. На фона на страховете на вложителите, които са свързани с ескалация на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, промяна на надценените акции на борсата и внезапното повдигане на лихвите от страна на Федералния запас, показателите стартират последната сесия от седмицата с глътка въздух.

Основната причина за оптимизма в петък се оказа банковият бранш в страната. JPMorgan и Wells Fargo дадоха начало на сезона на докладите за второто тримесечие, като Wells Fargo означи 32-процентов скок на облагата, което подвигна цената на акциите на банката с 1.2%. Технологичните колоси Microsoft и Apple също стартират добре деня с покачвания в цената от надлежно 2.2 и 2.7%. И двете компании бяха измежду огромните губещи в сряда и четвъртък.

В Европа трите огромни показателя – немският DAX, френският CAC и английският FTSE – изгубиха първичния си подтик от началото на деня, когато отвориха с покачвания над 1% и приключват деня към кота нула. Половин час преди края на сесията FTSE е с растеж от 0.2%, а DAX и CAC се движат с покачване под 0.1%.

По-оптимистично е ситуацията в Азия, където борсата в Шанхай затвори при покачване от 0.9%, а показателят China A50 – с растеж от 2.5%. В Япония Nikkei завърши сесията с покачване от 0.6%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР