Още по темата Американската търговска компания Sears влиза в процедура

...
Още по темата Американската търговска компания Sears влиза в процедура
Коментари Харесай

Walmart ще заложи на иновации, за да се конкурира успешно с Amazon

Още по тематиката
Американската комерсиална компания Sears влиза в процедура по неплатежоспособност

Тя не съумя да се оправи с онлайн конкуренцията и натрупа загуби над 10 милиарда $
15 окт 2018
Сливанията и придобиванията в света доближиха нов връх

За деветте месеца на годината размерът на покупко-продажбите е 3.3 трлн. $
30 сеп 2018
Бъфет влага 300 млн. $ в индийската компания за мобилни разплащания Paytm

Американският вложител разчита на бързоразвиващия се цифров пазар в страната
28 авг 2018
Walmart желае да напусне Япония

Ритейл колосът се ориентира към разрастващи се пазари като Китай и Индия
16 юли 2018 Изпълнителният шеф на американския ритейл колос Walmart Дъг Макмилън прикани вложителите да преразгледат бизнес модела на компанията в битката й за превъзходство с Amazon, като насочи вниманието им към редицата инвестиции в софтуерната сфера, целящи да усилят онлайн продажбите, написа Reuters.

Проба-грешка

" Искам да трансформира метода, по който гледате на Walmart, ние ще преосмислим освен бизнеса си, само че и целия бранш, като в хода на този развой няма да се опасяваме да използваме правилото проба-грешка ", разяснява той. Това послание е отпратка към напъните на ритейлъра напоследък да разнообрази пакета си от предлагани услуги и да навлезе интензивно в нови пазарни ниши. На този декор на напред във времето излизат нововъведенията на Walmart в сферите на доставките, биометричните данни, виртуалната действителност, електронния стокообмен и машинното образование за задачите на търговията и работата с храна.

В същността си конкуренцията сред Walmart и Amazon се свежда основно до взимане на превес в бранша с храните и всички производни на него бизнеси. Към момента 56% от приходите на Walmart са от продажби на хранителни артикули – факт, който кара Макмилън да мисли, че неговата компания има предимство над главния си съперник. За да затвърди тази позиция, компанията насочва всички свои старания по направление потреблението на необятно публикуваната си мрежа от физически магазини за доставянето на свежа храна в радиус от 10 благи на 90% от популацията на Съединени американски щати. За тази цел се основават от ден на ден поделения за доставка и онлайн поръчка на храна към към този момент съществуващите магазини, като до края на годината 800 от тях ще са оборудвани с отдели за доставка, а 2000 с такива за онлайн поръчки. Walmart чака общ растеж на продажбите в интервала 2.5-3% за идната фискална година.

Очаквания за по-ниска облага

Борбата на Walmart за по-голям пазарен дял става на по-висока цена за компанията – понижаване на растежа на електронната търговия и надлежно по-ниски упования за облагата й за идната година.

Според основния финансов шеф Брет Бигс прогнозите сочат, че растежът на електронната търговия ще бъде към 35%, за разлика от 40% през 2018 година Досега компанията постави много старания да подтиква онлайн покупките на потребителите си. В това число влизат смяна на формалния уеб страница, повече благоприятни условия за интернет поръчки и доставки, преобразяване на магазините в дистрибуционни хъбове и даже закупуване на стилните марки Bare Necessities и Eloquii за привличане на по-млада публика. Тези дейности дадоха резултати и направиха електронната търговия по-печелишва за компанията от продажбите в магазини.

Придобиването на индийската платформа за онлайн търговия Flipkart за 16 милиарда $ обаче накара управлението на компанията да намали своите цели за годишна облага. Тази договорка се чака да намали годишната облага на Walmart, като се планува позитивните резултати да се проявят в малко по-дългосрочен проект.
Веригата предвижда, че облагата му на акция ще бъде в диапазона сред 4.65 и 4.80 $ за акция в края на фискалната година по отношение на предходните упования за 4.90 - 5.05 $ за акция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР