Още по темата: Адвокатката на Тотев оправя бакиите на общината

...
Още по темата: Адвокатката на Тотев оправя бакиите на общината
Коментари Харесай

Глад за инженери и архитекти в Община Пловдив

Още по тематиката: Адвокатката на Тотев оправя бакиите на общината и на две лечебни заведения Община Пловдив стана хранилка за адвокати Стаменов: Трудно се намират фрагменти със 700 лв. заплата Закъсала болница пръска луди пари за адвокати

Община Пловдив към този момент трета година няма титулярен основен проектант след отстраняването на починалия към този момент Румен Русев. В два следващи състезанието кметът Иван Тотев не съумя да си хареса заслужен за работата експерт. Така и.д. основен проектант остана Юлияна Петрова.

Некомплектувани са и някои от главните отдели, свързани с използването на Закона за устройство на територията. Това основава проблеми в работата на администрацията, преписките са бавят с месеци и години, което основава съществени проблеми за жителите и бизнеса.

Щатът в общината е некомплектуван, поради което с 24-ма щатни чиновници са подписани спомагателни контракти. Освен това на цивилен контракти са наети 15 външни експерти. В шестте региона се употребяват услугите на по 1-2-ма експерти по насила, тъй като длъжностите не са одобрени с щатното разписание.

Районните кметове признават, че изпитват дефицит на инженери и архитекти по простата причина, че заплащането в администрацията фрапантно се разминава с това в частни компании. И за двете специалности възнагражденията в кметствата не надвишават 800 лв., което е надалеч от междинното за Пловдив.

Утвърденият щат за шестте региона е 396,5 чиновници. Те са разпределени по този начин: за „ Централен ” - 89 щата, за „ Тракия ” ​- 60,5, за „ Южен ” ​- 68, за „ Северен ” ​- 59,5, за „ Източен ” ​- 61, за „ Западен ” - 58,5. Кметовете споделят, че на процедура работят с по-малък цифров състав.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР