Още по темата ABB разширява производството си в САЩ Швейцарската

...
Още по темата ABB разширява производството си в САЩ Швейцарската
Коментари Харесай

ABB придобива GE Industrial Solutions за 2.6 млрд. долара

Още по тематиката
ABB уголемява производството си в Съединени американски щати

Швейцарската компания възнамерява придобивания, само че не разяснява дали би купила звено на General Electric
11 сеп 2017
Индустриалните зони притеглят от ден на ден вложители

Добра инфраструктура, непосредственост до огромен град, подпомагане от общината и деен частен сътрудник вършат парковете сполучливи
7 юни 2017
ABB заяви за скица за машинация в поделението си в Южна Корея

Индустриалната група чака 100 млн. $ изключителни разноски поради проблемите в азиатската страна
22 фев 2017

" Основната причина за интеграцията е да създадем този бизнес по-добър. А по-късно ще създадем бизнесът по-голям и по-добър. "
Улрих Шпийсхофер, основен изпълнителен шеф на ABBПроизводителят на индустриално съоръжение ABB придобива Industrial Solutions, поделение на General Electric(GE), за 2.6 милиарда $, оповестява Reuters. От швейцарската компания са си сложили за цел да възстановят маржовете на облага, които са съществено наранени през последните години.

Благодарение на съглашението ABB ще получи опцията да употребява дълготрайно марката на GE и ще си обезпечи стратегическо партньорство, което да помогне на компанията да ускори позициите си на пазара в Северна Америка. Базираният в Цюрих производител на електроапаратура чака партньорството му с подразделението на General Electric да помогне на фирмите да осъществят икономии от мащаба, възлизащи на 200 млн. $ годишно, което е и една от първите ограничения за възобновяване на маржовете на облага на Industrial Solutions.

Представянето на фирмите

Продуктите на GE включват прекъсвачи, разпределителни устройства, съставни елементи за ръководство на осветлението и захранващо съоръжение за уреди, в това число центрове за данни. Подобни артикули включва и портфолиото на ABB, която има индустриални мощности и в България.

Съществена разлика обаче има във финансовите резултати на двете компании. През 2016 година GE Industrial Solutions регистрира 3.63 милиарда $ оперативна облага, което е спад от 22% на годишна база по отношение на 2015 година, макар че приходите на подразделението на американската компания нарастват с близо 2%. Тази наклонност на ерозия на маржовете на облага на компанията продължава и през 2017 година За съпоставяне бизнесът на ABB се намира в доста по-добро състояние. Въпреки че пазарният дял на компанията е в застой, швейцарците сполучливо се оправят с увеличението на маржовете си на облага, от 11.9% през 2015 година, до 12.4% за 2016 година и към упования от съвсем 15% за 2017 година Тенденцията в маржовете на облага на GE Industrial Solutions е противоположна. Оперативните маржове на компанията за 2015 година са 15.2%, а през 2016 година се свиват до 12%. Очаква се тази стойност да продължи спада си фрапантно и да доближи 6% за 2017 година

Вероятно от ABB се надяват да получат достъп до множествот електроинсталации на GE в целия свят, като разширят пазарния си дял. За задачата обаче от компанията ще би трябвало да " съживи " бизнеса на Industrial Solutions посредством въвеждането на личните си софтуерни достижения в подразделението на GE.

Финансовата страна на договорката

За да финансира придобиването, ABB разгласи, че стопира програмата си за назад изкупуване на акции на стойност 3 милиарда $. Това обаче е по-скоро опция за швейцарската компания, защото договорката с GE ще укрепи позицията на ABB като втория най-голяям производител на електрическо съоръжение в света и ще усъвършенства конкурентоспособността на компанията предвид на съперничеството сред ABB и Schneider Electric. " Основната причина за интеграцията е да създадем този бизнес по-добър. А по-късно ще създадем бизнесът по-голям и по-добър ", изясни основният изпълнителен шеф на ABB Улрих Шпийсхофер за проектите на компанията.

ABB чака разноски за консолидиране от 400 млн. $. Шпийсхофер обаче съобщи, че е одобрил договорката единствено откакто е направил съглашение за доставка, съгласно което ABB и GE ще усилят покупките и продажбите един от различен, което ще помогне на фирмите да си обезпечат обилни икономии от мащаба.
Придобиването е част от проектите на GE, която е под напън от Trian Fund Management на вложителя деятел Нелсън Пелц, да продаде активи и да се концентрира върху бизнеса с по-висок марж. С оглед на това договорката с ABB е извънредно преференциална за GE. Някои анализатори даже обявиха, че цената на придобиването е изненадващо висока предвид на ниската доходност на бизнеса на GE Industrial Solutions.

От ABB обявиха, че има наличните средства, с цел да финансира договорката и няма потребност да набират спомагателен капитал. Новинат за договорката не оказа резултат върху акциите на ABB заради противоречивия резултат, който придобиването ще има върху бизнеса на швейцарската компания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР