Още по темата 4+1 | Зимна екипировка от рециклирана пластмаса,

...
Още по темата 4+1 | Зимна екипировка от рециклирана пластмаса,
Коментари Харесай

4+1 | Как технологиите улесняват тиранията, комичните спънки на модерните роботи и още

Още по тематиката
4+1 | Зимна екипировка от рециклирана пластмаса, можем ли да се доверим на Alexa и още

Четири хрумвания за четене и още
25 ное 2018
4+1 | Оправете CV-то си благодарение на робот, блянът за чистите въглища и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
22 ное 2018
4+1 | Кои са най-ефективните езици на света, новият магазин на Nike ще промени ритейл бранша и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
21 ное 2018
4+1 | И Венецуела желае да следи жителите си, за какво умните хора не са щастливи и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
18 ное 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

За тиранията и технологиите
Развитието на изкуствения разсъдък може да обезсмисли огромна част от практическите достижения на демокрациите от XX век. Новите технологии освен ще оставят без работа големи елементи от популацията, а дават и всички нужни принадлежности за елементарен надзор и наблюдаване на същите тези хора. Прочетете публикацията, част от поредицата " Умира ли демокрацията? ", в Atlantic.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Научете се да обичате роботите
Като в отговор на депресиращото обръщение на по-горната публикация New Yorker показва комичен лист с разнообразни роботи и по какъв начин се провалят в дилемите си - от Roomba, заклещени в ъгъла, до автоматизирани продавачи, които шумно (и малко плашещо) се пробват да прегърнат всеки консуматор. За да научите повече за спънките пред бъдещите ни роботизирани господари, прочетете тук.

FOBO – страхът от по-добри варианти
Живеем в епоха на необхватен избор и благоприятни условия – може би прекомерно необхватен за човешкия мозък. Когато са сложени пред огромно количество положителни избори, доста хора се двоумят толкоз доста, че най-после не избират нищо. Повече за способи на взимане на решения, посредством които да преодолеете FOBO, научете тук.

Най-добрите книги за 2018 година
Гидиън Рахман от Financial Times споделя личния си лист с най-важните книги за 2018 година Подборът тази година е с политическа устременост, като отразява проблемите на модерната народна власт. Влиятелният либерал Франсис Фукуяма попада с " Идентичност " - минавайки през Тръмп, Брекзит и повече, с фокус върху битката на разнообразни групи за самопризнание и по какъв начин популизмът може да вземе надзор над тези процеси.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Гугъл, Brexit, и английското опазване на здравето
Гугъл са решили да реалокират здравния отдел на лондонския си клон DeepMind в Калифорния. DeepMind предлага спомагателни услуги за лекари въз основата на машинното учене. Големият въпрос с преместването е следният – какво се случва с данните на английските пациенти? Чуйте повече във FT.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР