Още по темата 4+1 | Следващото поколение може никога да

...
Още по темата 4+1 | Следващото поколение може никога да
Коментари Харесай

4+1 | Заветът на Стан Лий, как държавите да се защитят от "свръхтуризма" и още

Още по тематиката
4+1 | Следващото потомство може в никакъв случай да не види коралов риф, плюсовете на безкешовите разплащания и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
13 ное 2018
4+1 | Как италианската мaфия влезе в земеделския бизнес, новият отчет Regional Risks for Doing Business и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
12 ное 2018
4+1 | Как Singles’ Day стана най-голямото събитие за е-търговия, може ли софтуерният прогрес да приключи подправените вести и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
11 ное 2018
4+1 | Как фирмите ни наблюдават и правят оценка като клиенти, просветителното разцепление в Съединени американски щати нараства и още

Четири хрумвания за четене и една за подкаст
8 ное 2018 ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Цената на новата централа на Amazon
В конкуренцията за новата централа на Amazon (HQ2) се включиха над 200 града в Съединени американски щати. Накрая завоюваха Лонг Айлънд и Арлингтън, предлагайки на компанията данъчни облекчения в размер на 2 милиарда $. Но практиката демонстрира, че сходни отстъпки въздействат малко на решението на компанията, като по този начин същинските ощетени са надпреваращите се градове и техните жители. HQ2 е следващият образец за това, написа New York Times (текстът може да е предпазен с paywall).

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Създателят на супергерои
На 12 ноември, понеделник, умря Стан Лий – главното настоящо лице зад марката Мarvel. С работата си като публицист и редактор Стан Лий изведе компанията на водещи позиции в издаването на комикси още през 60-те години, а през днешния ден героите на Лий поддържат промишленост за милиарди. BBC напомня историята на Лий и пътя му до международна популярност.

Златната среда
Туризмът е основна част от стопанската система на множеството страни по света, само че феноменът " свръхтуризъм " рискува да сложи жителите от търсените дестинации против туристите. Нов отчет на McKinsey предлага няколко решения на казуса.

Интересни хрумвания
В доста страни по света хората би трябвало да се задоволят с дребни жилища. Английската компания Ori предлага трансформиращи се мебели, които могат да бъдат конфигурирани на практика на всички места. Разказва CoDesign.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Пристрастява ли Интернет

На този въпрос дава отговор неврологът и водещ на предаването A Neuroscientist Explains на Guardian Даниел Глейзър в днешното ни предложение за подкаст. Слушайте тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР