Още по темата 4+1: Четири идеи за четене и една

...
Още по темата 4+1: Четири идеи за четене и една
Коментари Харесай

4+1: Четири идеи за четене и една за подкаст

Още по тематиката
4+1: Четири хрумвания за четене и една за подкаст

Защо пренебрегваме имейли, по какъв начин измененията във Фейсбук ще се отразят на медиите
14 яну 2018
4+1: Четири хрумвания за четене и една за подкаст

Кои са най-хубавите градове за развъждане на деца, какъв е резултатът от LED осветлението и по какъв начин да не бъдем песимисти
11 яну 2018
4+1: Четири хрумвания за четене и една за подкаст

В кои страни няма държавно управление и всичко е ОК, РАЗБИРАЕМО пояснение за blockchain и по какъв начин се пуска спътник
10 яну 2018 ЧЕТИРИ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Роботи земеделци
" Нека решим най-големите проблеми на агрикулурата. " Това написва Джордж Херауд, тогава на 24 години, във вътрешната мрежа на университета " Станфорд ". Няколко години по-късно Херауд е на път да направи тъкмо това благодарение на своята войска роботи. Разказва Bloomberg.

Традиция пред технология
Ако допреди десетилетие по време на лекция професорите в университетите виждаха редове студенти, водещи писмени мемоари, през днешния ден болшинството от тях е прикрито зад преносими компютри. Технологията направи воденето на мемоари по-лесно от всеки път, само че съгласно едно проучване обичайното следене на лекцията е по-ефективно. Текстът е на The Atlantic от 2014 година, само че към момента е забавен.

Новото потомство чиновници
" Милениъл " поколението продължава да господства, само че съгласно този текст на Quartz at Work работодателите би трябвало да извърнат вниманието си към iGen - родените сред 1995 и 2012 година Защо? iGen са доста по разнообразни от предшествениците си и най-вероятно ще трансформират процеса на работа.

Повече вести от другари, в сравнение с от медии и компании
Най-новата смяна в ръководството на нюзфийда на Фейсбук продължава да генерира смесени реакции. Някои от решенията на компанията наподобяват уместни, само че други звучат като че ли ползват медиите в задушаваща хватка. Как Адам Мосери, вицепрезидент на Фейсбук за новините в обществената мрежа, разяснява измененията вижте в изявлението му за Wired.

...И ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ
Дигитални следи
Във всеки миг от деня мобилните оператори знаят местонахождението на несъмнено устройство, а по този метод и на неговия притежател. Тогава напълно не е учудващо, че през 2010 година при липса на доказателства против обвинен детройтската полиция се обръща към неговия мобилен оператор и иззема данните. Ходът се оказва сполучлив и присъдата е за 116 години затвор. Но остава въпросът - редно ли е мобилните оператори да имат тази сензитивна информация за своите клиенти и да ги дават на трети лица? Подкаста чуйте тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР