Още по темата: 20-годишният Кристиян, който удари НАП, хакнал и

...
Още по темата: 20-годишният Кристиян, който удари НАП, хакнал и
Коментари Харесай

Борисов за хакера: Такива вълшебници трябва да работят за...

Още по тематиката: 20-годишният Кристиян, който удари Национална агенция за приходите, хакнал и МОН Затвор и 10 хиляди лева санкция грозят пловдивския хакер Вижте кое учебно заведение е приключил хакерът, блъснал Национална агенция за приходите Фирмата на хакера: Той обучаваше ГДБОП на киберсигурност АИКБ изригна за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите: Катастрофа! Арест и обвиняване поради невижданата хакерска атака (ОБЗОР) Момче от Кючука матира Национална агенция за приходите ОБЗОР

Правителството отпусна спомагателни 5 млн. лв. по бюджета на МОН за Българска академия на науките. Това заяви министър председателят Бойко Борисов преди седмичното съвещание на Кабинета.

Допълнителните средства са отпуснати след диалог с ръководителя на Академията акад. Юлиян Ревалски, просветителния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Парите ще отидат за неотложни поправки на здания на Българска академия на науките и музеи.

Пред министрите Ревалски изрече специфична признателност за отпуснатите пари и дефинира средствата като голям жест във връзка 150-та годишнина на академичната институция.

" Хакването на системата на Национална агенция за приходите от 20-годишен хакер демонстрира, че образованието става все по-добро ", съобщи Борисов във връзка хакерската офанзива на Национална агенция за приходите.

" Горанов, би трябвало да се намерения по какъв начин такива вълшебници, тези деца да работят за страната ", поръча Борисов на финансовия министър.

" Искам да изкажа своите благодарности на ГДБОП, тъй като там към момента има чиновници, чиито заплати са ниски, само че не престават да работят поради достойнството на пагона ", добави министър председателят.

Борисов акцентира, че хакерски офанзиви се случват на всички места по света, давайки за образец Германия и Съединени американски щати.

" С такива дейности демонстрираш, че уменията ти са нарастнали ", означи той.

" За политическите субекти ще кажа, че единствено чакат нещо да се случи, с цел да стартират да вършат мнения. А Национална агенция за приходите дава над 114 услуги за жителите. Винаги една отбрана е по-слаба, в случай че някой тръгне да я атакува ", приключи министър председателят Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР