Още по темата: 11 км до Асеновград за 23 млн.,

...
Още по темата: 11 км до Асеновград за 23 млн.,
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Мълчанието засилва съмненията за корупция

Още по тематиката: 11 км до Асеновград за 23 млн., 600 м на Гладстон - за 6 млн. Строителят за Гладстон: Подменихме напълно отводняването на подлеза

" Мнозинството на Тотев и ГЕРБ в Пловдив съзнателно провали изключителната сесия на Общинския съвет. Управляващите инструктираха своите съветници да не дойдат на съвещанието, с цел да не бъде доближат нужният кворум ", разяснява Дани Каназирева, ръководител на общинските съветници от " Съюз за Пловдив ". Тя акцентира, че с отчета на зам.-кмета Кацарски, показан часове преди сесията и единствено от няколко хвърчащи листа, ръководещите напълно се оплетоха в лъжите си. От него излиза наяве, че да вземем за пример ул. „ Козлодуй “ е предоставена за ремонт по плана по контракт с „ Агромах “ ЕООД, по-късно обаче се разпорежда и извършва от регион „ Централен “ със средства от общинския бюджет, като действително заплащането се дублира. Същото се повтаря и при други включени в плана обекти.

Въпросът е два пъти ли плащаме за ремонт на една и съща улица?

“Бягството ускори подозренията за корупция. Поискахме бистрота, а те дадоха отговор с повече мрачевина. Не почетоха даже многото жители, които бяха пристигнали да чуят сами отговорите. Така направиха пропастта още по-дълбока - от едната страна сме хората, които работим и си плащаме налозите, а от другата страна са те, които харчат нашите пари на мрачно. Не може да харчиш над 20 млн. лв. и да не се явиш и отговориш на поставените въпроси. Това е неприемливо ”, разяснява основателят за свикването на изключителна сесия Дани Каназирева.

Съветниците от " Съюз за Пловдив " подсетиха, че единствено на дребна част от улиците са сменени водопроводът и канализацията. Повечето от тях не престават да са с амортизирана подземна инфраструктура от средата на предишния век.

“Само преди седмица нарекох това “бомба със закъснител ”. После започнаха дъждовете и всички видяхме, че даже улиците с сменени водопроводи останаха под вода - това са “Лъджене “ и „ Георги Мамарчев “. Канализацията на всички от ремонтираните неотдавна булеварди не устоя. Предупреждавахме за тази заплаха и за жал се оказахме прави ”, сподели още Дани Каназирева.

От “Съюз за Пловдив ” упорстват да бъде направена техническа експертиза от самостоятелни външни специалисти, която да откри спазена ли е структурата на пътя според плана, да се вземат проби от положените настилки, изпълнени ли са вярно наклоните за отводняване на улиците, както и да се откри какви материали са употребявани и какви са заложени по план.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР