Още петима се издирват за хулигански прояви след мача България-Англия.

...
Още петима се издирват за хулигански прояви след мача България-Англия.
Коментари Харесай

Още задържани фенове след мача България-Англия

Още петима се търсят за хулигански прояви след мача България-Англия. Единственият към този момент упрекнат остава за непрекъснато в ареста. Според софийския областен съд има заплаха 18-годишния Цветан Гечев да извърши нови закононарушения. Защитата обаче твърди, че на стадиона е бил неговият брат близнак, който се яви в районния съд.

Димитър Гечев: Аз съм Димитър и аз бях на мача, а не брат ми. Отидох в Първо районно и споделих - аз бях и те ме излъгаха, че брат ми си е признал, че той е бил на мача. Всъщност няма такова нещо. И на детектор на лъжата ще се подложа. То е наормално хората да псуват като падаме със шест на нула и вие да сте там и вие ще псувате. Поздравих един другар, помахах просто на един другар. Направих му по този начин.
Българска национална телевизия: А свалените панталони?
Димитър Гечев: Не.
В съда се появи и приятелката на арестувания футболен почитател, както и нейният татко, който би трябвало да бъде разпитав по случая в понеделник. Мъжът твърди, че Цветан е бил в жилището му по време на мача.
Георги Пенкалов: Прибрах се осем и половина и децата бяха там. Аз персонално им сготвих и Цветан, да не кажа огромна дума, откогато е при мен по мачове не върви.Гергана Иванова: От седем месеца, седем месеца Цветан живее при нас.
Според Прокуратурата доказателствата по делото изрично демонстрират, че точно арестуваният юноша, а не брат му, е отправил нацистки поздрави, посочил е междинен пръст и е свалил панталоните си. Разследващите разполагат със свидетелски показания на четирима души, както и лицево-идентификационна и видео-техническа експертиза.

Ако бъде приет за отговорен, 18-годишният юноша може да получи до пет години затвор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР