Още петима души са били арестувани заради непристойни действия по

...
Още петима души са били арестувани заради непристойни действия по
Коментари Харесай

Арестуваните фенове от мача България-Англия станаха 16

Още петима души са били задържани поради непристойни дейности по време на мача България-Англия на 14 октомври, заяви Министерство на вътрешните работи. Те са били отведени в I-во РПУ в София в петък сутринта.

" Предстоят спомагателни дейности за издирването и задържането и на други участници с сходно държание ", допълват от полицията.

Макар да са задържани 16 души, все още обвинен е единствено един. 18-годишният юноша ще дава отговор за безчинство с особена смелост и цинизъм, тъй като показвал междинен пръст, нацистки привет и си свалил два пъти долнището на спортния екип, обръщайки се към терена.

За останалите задържани евентуално ще се търси метод да бъдат осъдени за футболното безчинство по Закона за запазване на публичния ред при спортни мероприятия. Той планува санкции, както и забрани за навестяване. Най-дългата възбрана е до 5 години.

" От началото на годината, при осъществяване на футболни срещи на територията на София са арестувани общо 78 лица. Спрямо 48 от тях са наложени насилствени административни ограничения, като 31 са със възбрана за посещаване на спортни мероприятия за период от 2 години и 1 000 лв. санкция, 9-има имат наложена възбрана за 1 година и 1 000 лв. санкция, 1 е с 2 - годишна възбрана и глоба от 60 часа публично потребен труд, 1 – с наложена възбрана за посещаване на спортни мероприятия за период от 3 месеца ", показват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР