Още първият кръг от Висшата лига ще предложи на феновете

...
Още първият кръг от Висшата лига ще предложи на феновете
Коментари Харесай

Суперсблъсък за ценители: Ман Юнайтед - Челси

Още първият кръг от Висшата лига ще предложи на почитателите на британския футбол извънреден суперсблъсък. Манчестър Юнайтед против Челси. Два тима, които ще претендират за короната на Манчестър Сити.

Двубоят е от 18.30 часа и ще можете да го наблюдавате по DIEMA SPORT 2, PLAY DIEMA XTRA и в развиване на GONG.BG.

Мениджърът на „ алените дяволи” Оле Гунар Солскяер започва своя сезон с вярата да направи незабравима акция. В същото време Франк Лампард търси тъкмо същото, победа, още в дебюта си за лондончани и запаметяващ първи сезон.

Арената на конфликта е „ Олд Трафорд”, а реферът Антъни Тейлър ще има опция тази година да се съветва с Видео помощник рефера (ВАР).

Оле Гунар Солскяер се радваше на невероятни резултати като краткотраен ментор, само че откакто одобри за непрекъснато работата, завоюва единствено един от последните девет мача на Юнайтед за сезона, с цел да приключи на шесто място във Висшата лига.

Трима нови дойдоха на помощ на мениджъра – Хари Магуайър, Аарън Уан-Бисака и Даниел Джеймс. Юнайтед продаде нападателя Ромелу Лукаку, без да размени белгиеца, което ще усили напрежението измежду Маркъс Рашфорд, Антони Масиал и Алексис Санчес.

Любопитен факт е, че „ алените дяволи” завоюваха единствено 2 от последните си 13 срещи във Висшата лига против Челси (2 победи, 6 равенства и 5 загуби), само че в това време са непобедени против тях вкъщи в 6 следващи дуела (2 победи, 4 равенства).

За разлика от Манчестър Юнайтед, Франк Лампард нямаше лукса да пазари звезди. Освен това мениджърът ще би трябвало да се оправя и без най-хубавия състезател на Челси през последните години – Еден Азар.

Треньорът би трябвало да се концентрира върху консолидираното на доста обещаващи младежи, които бяха пуснати в други клубове през последните сезони чартърен. Все отново Лампард има самочувствието на управител, чийто отбор е притежател на трофея в Лига Европа.

„ Можем ли да бъдем конкурентноспособни? Вярвам, че можем. Просто би трябвало да приемем това предизвикателство”, показа Франк Лампард.

Освен че не съумяха да победят Манчестър Юнайтед на „ Олд Трафорд” в последните 6 срещи, Челси не съумя да означи и повече от един гол в тези дуели.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР