“Още от утре пътуващите за село Богомилово и Тракийския университет

...
“Още от утре пътуващите за село Богомилово и Тракийския университет
Коментари Харесай

До Богомилово и университета без винетка с преместване на две табели

“Още от на следващия ден пътуващите за село Богомилово и Тракийския университет няма да имат потребност от винетни стикери. Такива няма да са нужни и на пътуващите до новия гробищен парк, който ще бъде пуснат в употреба до края на годината”, разгласи през днешния ден кметът на общината Живко Тодоров.
Тъй като Стара Загора се развива в западна посока е неуместно жителите да заплащат винетна такса за републикански път, който на процедура обслужва града. Това е била и повода кметът и Илия Златев, шеф на Областно пътно ръководство, да решат да се реалокират табелите за начало и завършек на обитаемото място. Те към този момент се слагат до Т-образното кръстовище тъкмо преди Богомилово.
“От на следващия ден обаче влиза в действие и ограничаването на скоростта от 50 километра в час за участъка”, съобщи Златев. Той изясни още, че винетен стикер не се изисква и за жителите на кв. “Зора”, както е било и до момента. Табелата за начало и завършек на Стара Загора е на към 250 метра от разсадника в източната част на града. Движещите се към “Зора”, Голеш и магазина на една от веригите хипермаркети нямат потребност от винетка, тъй като пътят е републикански, само че минава през обитаемото място - град Стара Загора. Винетна такса е нужна обаче за околовръстния път от Казанлък в посока към пътен възел „ Зора”.
Подготвя се в допълнение съглашение сред община Стара Загора и Агенция “Пътна инфраструктура” за поддръжката на засегнатите пътни сектори. С неговото сключване ще бъде решен и този проблем - поддръжката ще се поеме от общината и тя няма да има проблем с финансирането й.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР