Още от създаването си конякът е бил определен за лечебен

...
Още от създаването си конякът е бил определен за лечебен
Коментари Харесай

Коняк за добро настроение и срещу настинка

Още от основаването си конякът е бил избран за лековит балсам. Лечебните му свойства са били разказани в антични книги с предписания. Там той бил определян като балсам на здравето.

Лечебни свойства на коняка

- Изключително потребен е при простуди и настинки;

- Полезен е за хора с хипертония и стенокардия;

- Ефективен е за понижаване на напрежението и нервното напрежение;

- Конякът покачва апетита;

- Лекува мощно главоболие;

- Той е потребен при мускулни и сухожилни травми;

- Често употребен лек е и при ревматизъм;

- Може да се употребява при бодърствуване и други.

 Чай с коняк

Полезните свойства се дължат на дейния алкохол и естествените масла. Отлежаването на напитката в дъбови бъчви спомага за наблягане на тези потребни свойства и усилва качествата му. Консумацията му работи съдоразширяващо и оказва помощ за увеличението на кръвотока в организма.

С потреблението на коняк приемът на витамин С се усилва и изобилното изпотяване способства за по-лесно прогонване на настинки, простуди и разнообразни инфекции.

Полезни хрумвания за лекуване с коняк

Една от най- известните предписания е да прибавим 50 г коняк към топлия билков чай дружно с една лъжица мед. Това ще ни помогне да отпушим горните дихателни пътища и ще увеличи доста концентрацията на витамин С в организма ни.

Смесвате малко коняк с една супена лъжица мед и болките в гърлото ви ще утихнат. Може да го употребявате при мощна кашлица и простуда.

При мощна настинка и простуда разбъркайте една чаена лъжичка джинджифил на прахуляк в 50 мл коняк. Оставете го за към час и по-късно го изпийте. Действа безотказно.

Ако усещате, че се разболявате или ви тресе, незабавно си загрейте 50-70 грама коняк с малко лимонен сок и лъжица мед. Ще се почуствате доста по-добре.

Ако имате проблеми със съня, то преди лягане може да изпиете 15-20 грама чист коняк.

Никога не би трябвало да забравяме, че конякът е алкохол и не би трябвало да се прекалява с потреблението му. Макар и доста потребен, в огромни количества може да постигнете противоположния резултат. Бъдете деликатни и рационални.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР