Още от същото, но в повече - по този начин

...
Още от същото, но в повече - по този начин
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Бюджетът за догодина е още от същото, но в повече

Още от същото, само че допълнително - по този метод можем да обобщим заложените параметри в бюджета за следващата година. Това разяснява в " Още от деня " депутатът от ГЕРБ и член на Бюджетната комисия в Народното събрание Димитър Главчев. По думите му, главната цел на финансовата рамка е въз основата на стабилността да се обезпечават повече приходи в бюджета.

По въпроса за какво в новия бюджет няма заложен недостиг, Главчев разяснява, че това е било дадено от ръководещите.
Димитър Главчев, народен представител от ГЕРБ, член на Бюджетната комисия: Обещахме, че ще има неутрално бюджетно салдо и виждате, че по този начин е заложено.
В новия бюджет е планувано 17% нарастване за заплати на учителите, а за чиновниците в бюджетната сфера приблизително 10%.
Димитър Главчев, народен представител от ГЕРБ, член на Бюджетната комисия: Като то ще е диференцирано по преценка на ръководителите. Това е верният метод, тъй като не може всеки от чиновниците да има идентичен принос.
Това, което се обезпечава като условия, е добра база за повишение на всички обществени заплащания, в това число пенсиите, безапелационен е Главчев. Няма спор, че всички приходи са ниски. Но това е пътят за увеличение, безапелационен е депутатът от ГЕРБ.

И още - ще има ли нарастване на локалните налози и такси и планува ли ГЕРБ промени в Изборния кодекс, вижте целия диалог с Димитър Главчев във видеото!
 Депутатите одобриха на първо четене закона на публичното обезпечаване Депутатите одобриха на първо четене закона на публичното обезпечаване
Бюджетната рамка планува нарастване на минималната работна заплата от 1 януари до 610 лв., както и нарастване на пенсиите от средата на годината с...
 Депутатите одобриха на първо четене бюджета на здравната каса Депутатите одобриха на първо четене бюджета на здравната каса
Срещу новата бюджетна рамка за опазване на здравето се оповестиха от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Проектът беше подсилен от ГЕРБ и Обединените патриоти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР