Още от самото начало на преговорите се включихме добронамерено и

...
Още от самото начало на преговорите се включихме добронамерено и
Коментари Харесай

Мария Габриел: ПП-ДБ отхвърлиха предложенията ни, ако няма разбиране, ще върна мандата неизпълнен

" Още през цялото време на договарянията се включихме доброжелателно и градивни и в унисон с положителните европейски практики ", сподели при започване на изключителния брифинг в неделя вечер вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел.

Тя изясни, че от ГЕРБ са били правилни през целия развой и напомни моментите на ескалация на напрежение сред тях и досегашните им сътрудници в ръководството. Габриел сложи акцент на желанието на ГЕРБ за равнопоставеност в ръководството, което е една от аргументите за отрицателния процес на договарянията.

" Дори и през днешния ден, виждайки, че към момента има разлики, предложихме да бъде гласуван съставът на актуалното държавно управление единствено с гласоподаване на ротацията на министър председателите и да продължим да почистваме детайлите по съглашението ", съобщи Мария Габриел и добави, че това предложение е било изрично отхвърлено.

" За нас първата първата политическа партия с най-вече депутати би трябвало да бъде равнопоставена в ръководството ", сподели още Габриел. По думите ѝ има липса на доверие сред двете партии и те явно би трябвало да си дадат време.

" Няма вид за други договаряния по тази причина разумното деяние е да се върне на следващия ден досието, в случай че нямаме изясненост във връзка с настояванията, които сме сложили ", сподели още външният министър в оставка.

" По правосъдната промяна, битката с корупцията, службите за сигурност и регулаторните органи, ние нямахме разногласия ", сподели Рая Назарян от преговорния екип на ГЕРБ.

" ПП-ДБ желаят да имат властта непременно ", сподели Деница Сачева. А на настояването на публицистите за повече изясненост тя добави:

" Отиваме по-скоро на нови избори ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР