Още от първия ден твърдяхме, че няма необходимите издадени документи,

...
Още от първия ден твърдяхме, че няма необходимите издадени документи,
Коментари Харесай

БСП със сигнал до Сарафов заради демонтажа на ПСА, искат наказание за Вяра Тодева

Още от първия ден твърдяхме, че няма нужните издадени документи, че няма проект, че няма утвърдено място, където да се съхраняват фигурите. Нито един документ не им е в ред и това към този момент се потвърди както с мнението на Министерството на културата, по този начин към този момент и с решението на съда, добави Нинова, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ оттук нататък на ход е прокуратурата, търсене на наказателна отговорност, съд и решение на съда за тези, които са си разрешили срещу закони и правила да разрушават държавно имущество.

Попитана за ориста на към този момент опустошения монумент, Нинова отговори:

" Тези, които постъпиха по този метод - съд и наказателна отговорност, а пък виновните институции и лица - възобновяване на паметника ".

На въпрос от кое място ще дойдат средствата тя уточни, че ще ги предложат в бюджета за 2024 година Като изхабиха толкоз пари да унищожават и разрушават държавно имущество, монумент на културата, паметта на историята ни и на народа ни, в този момент да бъдат по този начин положителни всичко да възстановят назад, добави Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР