Още от малка Петя обожава приказните истории. Като почти всички

...
Още от малка Петя обожава приказните истории. Като почти всички
Коментари Харесай

Как се става русалка

Още от дребна Петя обожава приказните истории. Като съвсем всички четири-пет годишни момиченца, и тя е гледала анимацията за Ариел. И, несъмнено, е пеела на морето, с цел да опитва дали ще успее да извика нимфа на брега.

И в случай че тогава някой й беше споделил, че един ден ще може да плува като Ариел, евентуално щеше да му повярва. Защото деца имат вяра най-силно, че фантазиите се сбъдват.

Години по-късно, когато към този момент има специалност и работа от девет до пет, Петя взема решение, че е време да направи пристрастеността и персоналното си занимание налични за хората и в България. В момента тя е трейнинг управител за няколко огромни компании от козметичната промишленост, само че наред с многото си задължения съумява да откри време, с цел да сътвори и учебно заведение за русалки.

Всъщност, русалстването не е чак толкоз познато в България, само че неотдавна е изключително известно в много страни по света, най-много в Азия. Точно там, в Азия, неотдавна е бил подложен и международен връх за най-вече русалки в един басейн.

" Възприема се повече като прекарване, като по-нетипично занимание, само че може да бъде изцяло умерено и спорт, който да се тренира постоянно ", изяснява Петя, за която заниманието се е трансформирало в пристрастеност. Именно от нея идва и мотивацията да сътвори учебното заведение Atlana Mermaid Academy. А Атлана тъй като тя е сборен облик на всички русалки, кралицата на подводния свят, смела, уверена и приказна.

" Мотивацията се появи доста бързо, откакто аз самата започнах да плавам с опашка и моноплавник. Дойде от желанието ми да споделя тази приказка и да я направя налична и по-популярна в България. Знам, че за доста девойки да бъдат русалки е фантазия, а какво по-хубаво от това да осъществиш нечия фантазия. "

Петя признава, че нормално хората не могат да си показват учебното заведение, до момента в който не им покаже фотоси и видеа. Щом ги видят обаче, незабавно стартират да любопитстват и да задават въпроси. Как тъкмо става плуването по този метод? Задържаш ли си дъха от самото начало? Трудно ли е?

Оказва се, че да се плува като нимфа, не е толкоз мъчно, колкото множеството хора биха предположили. За да изпълняваме придвижванията при този жанр вярно, е наложителен моноплавникът. За задържането на въздуха също си има техника.

А плуването с моноплавник може да се трансформира в занимание за всеки, който се усеща удобно във водата и може да плува. То е освен извънредно разтоварващо и освобождаващо от напрежението, само че е и страхотна подготовка за коремните мускули и краката. И до момента в който за по-малките да бъдат русалки е същинско ентусиазъм, за възрастните то е най-много бягство от действителността.

Естествено, на учебното заведение за русалки Atlana Mermaid Academy му следва още доста да гради и да пораства (освен в София, към този момент часове има в Пловдив и Бургас), само че позитивното разбиране към този момент е налице.

Какво е чувството, до момента в който плуваш като нимфа?

Освобождаващо - под водата всичко е толкоз умерено. С бързината, която ти дава опашката, може да се фокусираш напълно върху придвижването на тялото и неговата прелест. Понякога упражнявам и единствено с моноплавник, само че когато сложиш цялата опашка, имаш чувството за някаква суперсила.

Къде се крие огромният триумф на това занимание по света?

То е като приказка в същинския живот. Нещо, което наподобява нереално и красиво, само че е постижимо. Разбира се, другите равнища изискват друго равнище и на подготовка, само че даже и новак може да се наслаждения на прекарването.

Да обясниш на дете какво е правиш, е относително елементарно. Ако обаче против себе си имаш възрастен човек?

Често ми се постанова да го върша, когато се случи да кажа, че имам учебно заведение за русалки. Най-простичко - учим дребни и огромни по какъв начин да плуват като същински русалки с функционални опашки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР