Още от древността водата е използвана с лечебни цели. Тя

...
Още от древността водата е използвана с лечебни цели. Тя
Коментари Харесай

Защо водата има целебни сили и как ни влияе?

Още от древността водата е употребена с лечебни цели. Тя заема значимо място в китайската медицина - китайците употребявали водата за възобновяване на нарушената естетика в организма. В Египет пък построявали специфични храмове, където хората се къпели, пиели и си правели процедури.

Днес всеки знае, че в основата на здравословния живот е водата. Приемът на задоволително количество вода дневно може да защищити човек от редица болести като камъни в бъбреците и зараза на пикочните пътища. Водата също по този начин понижава количеството на бактерии и намалява плътността и киселинността на урината.

Къпането със студената вода блокира някои процеси, протичащи в организма, свързани с биохимията в тялото, като подтиква кръвоносните съдове и те ѝ отвръщат със стесняване. Тя понижава и потока на кръв. Студената вода изпраща кръв към органите и те стартират да работят по-пълноценно.

Къпането с горещата вода работи отпускащо на тялото. Под нейното въздействие кръвоносните съдове се уголемяват, кръвното налягане спада и кожата и мускулите се доставят с кръв. Горещата вода спомага за укрепване на имунната система и освобождение на токсините. Под нейното влияние повредените тъкани получават хранителни субстанции, с помощта на което се възвръщат по-бързо.

Морската вода има антибактериално деяние. Тя тонизира тялото с помощта на витамините и минералите, които съдържа. Когато температурата на морската вода е по-висока, потребните ѝ субстанции проникват в кръвообращението през кожата. Морските бани работят успокояващо както на мозъка, по този начин и на тялото.

 Лечебни сили на водата

Лечебните сили на водата могат да се усилят посредством потреблението най-различни билки. Например лайката, лавандулата, розмаринът или мащерката ще отстранят насъбраното напрежение и бодърствуване. Как въздейства водата на тялото ни?

1. Повишава силата

Количеството вода, което изпиваме, има директна връзка с това какъв брой енергични се усещаме - колкото повече вода изпиваме, толкоз по-енергични се усещаме. Недостатъчното хидратиране води до спад на общия тонус и сила.

2. Спомага за поддържането на кожата

Когато сме обезводнени, кожата ни става по-суха, обтегната и стартира да се бели. Причината е, че водата усилва продуктивността на клетките и кара кожата да наподобява здрава, еластична и сияйна.

3. Улеснява работата на сърцето

Водата оказва помощ на работата на сърцето. Ако одобряваме по-малко количество вода от целесъобразното, се понижава размерът на кръвка, което кара сърцето да работи по-усилено, с цел да достави клетките с нужния им О2.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР