Още от древни времена, лавровото дърво се е смятало за

...
Още от древни времена, лавровото дърво се е смятало за
Коментари Харесай

Руски Учен Препоръчва: Тази Билка Пази От Рак И Укрепва Здравето

Още от антични времена, лавровото дърво се е считало за свещено дърво, чиито клони се дават на спечелилите и писатели като знак за висока чест и популярност. Днес дафиновия лист се употребява основно при готвене като фалшификация, тъй като дава специфичен усет на храната, само че не се яде, а по-късно се отстранява от яденето. В националната медицина се смята за лечебна билка, която има лечебни свойства, за които способстват етерични масла като пинен и цинеол.

Дафиновият лист е най-мощния антиоксидант измежду храните и укрепва имунната система, предпазвайки от свободни радикали и офанзиви на вируси. Съдържа доста количество витамин А, който укрепва мозъка и защищава лигавиците и кожата.

Специфичният мирис на дафиновия лист произлиза от летливи съединения, които имат лековит резултат върху храносмилателния тракт и вземат решение другите храносмилателни проблеми.

Чаят от листа от дафинов лист подтиква апетита и храносмилането, оказва помощ при понижаване на спазмите и отстранява газовете и подутия корем. Етеричното масло от дафинов лист пък се употребява при лекуване на артрит, болки в мускулите, бронхит и грип. Тази ароматна фалшификация понижава риска от пораждане на рак, тъй като съдържа разнообразни субстанции, които са с мощни противоракови свойства.

А в случай че пък желаете бързо да се отпуснете, е нужно единствено да вземете един изсушен дафинов лист и да го поставите в кандило или различен съд, в който може да запалите и оставете да гори. След десетина минути, стаята ще бъде изпълнена с прелестен мирис, който в най-голяма степен ще ви отпусне. Дафинов лист при изгаряне освобождава съставки, които освобождават от отмалялост и отпускат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР