Още около 29 млн. лв. за енергийна ефективност на многофамилни

...
Още около 29 млн. лв. за енергийна ефективност на многофамилни
Коментари Харесай

Ето кои малки общини вземат нови пари за саниране

Още към 29 млн. лева за енергийна успеваемост на многофамилни и публични здания ще получат 11 дребни и междинни градове в страната, оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството.

С ресурса се планува да бъдат актуализирани 63 многофамилни жилищни здания, две учебни заведения и една административна постройка в градовете Берковица, Свиленград, Севлиево, Сандански, Поморие, Троян, Белоградчик, Никопол, Нова Загора, Попово и Козлодуй. Седем от обитаемоте места попадат в Северозападна и Северна Централна България, чието развиване е приоритет за държавното управление.

С новите средства жилищата на още 2055 семейства ще преминат в по-горен клас на енергопотребление посредством възстановяване на енергийната успеваемост на постройките.

В рамките на процедурата бяха подадени 71 планови оферти. Те се оценяваха на два стадия – за административно сходство и допустимост, след което бяха осъществени техническа и финансова оценка. Работата на Оценителната комисия завърши на 30.07.2020 година Предстои подписване на контракти за безплатна финансова помощ с претендентите, чиито планове са препоръчани за финансиране.

Очаква се да се усъвършенства енергийната успеваемост на общо 683 обекта, от които 482 многофамилни жилищни здания с 5907 семейства и 201 обществени здания на локалните централни управляващи в общините. Вече са реновирани 276 жилищни здания с 3818 семейства в общо 28 дребни и междинни градове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР