Още няма решение на проблема с хамалите и проституиращите на

...
Още няма решение на проблема с хамалите и проституиращите на
Коментари Харесай

Институциите са безсилни срещу хамалите по бул. Христо Ботев в София

Още няма решение на казуса с хамалите и проституиращите на столичния бул. " Христо Ботев ". Според живеещите в региона, тяхното наличие би трябвало да бъде неразрешено. След импортираната подписка, подкрепена от над 1000 души, столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди в региона да има засилено полицейско наличие.

София

Хамалите на бул. " Христо Ботев " нормално са цяла група. Често даже вадят столове и канапета на тротоара и паркират камионите си без да заплащат за зона. Попиташ ли ги за осъществяване на хамалска услуга са отсреща, даже раздават визитки.

От околните магазинчета и сладкарници пазят хамалите и споделят, че те си изкарват прехраната с почтен труд.

Георги Борисов, преносвач: Ние тука работиме, в случай че ние лъжеме, крадеме, мамиме и продаваме дрога, ние ще се въртиме ли тука?
- Законно ли работите тук?
- Как да ти кажа, това е от 100 години, бе, блага!
Според вносителя на подписката Николай Николов от Българска социалистическа партия методът за справяне с казуса е посредством подставени лица под прикритие.
Николай Николов, общински консултант Българска социалистическа партия: Да каже, че желае или хамалска услуга или друга полова услуга, сега, в който му разгласят цена, демонстрира полицейска карта, щрак белезниците и в районното.
Владимир Христов от години се пробва да реши казуса, само че съгласно него няма подпомагане от способените органи. Оправданието е, че хамалите просто си седят на улицата и това не е нарушаване на публичния ред.
Владимир Христов, гражданин на региона: Ето да вземем за пример и Национална агенция за приходите също би трябвало да се намеси и до тях съм давал сигнал, резултат нулев.
От ГЕРБ изясняват, че до момента не са взети ограничения, тъй като имало единствено 1 тъжба за звук за две години. След импортираната подписка обаче ще се мисли за промени в наредбата, която регламентира търговията.
Иван Илиев, общински консултант, ГЕРБ: Дали комерсиалната активност е по закон или не е, това към този момент е предмет на виновни институции, като икономическа полиция, Национална агенция за приходите, които следва да вършат тези инспекции и да видят дали хората, които оферират тези услуги, са лицензирани за това.
След импортираната подписка Йорданка Фандъкова е разпоредила в региона да има засилено полицейско наличие. Проблемът обаче към момента е надалеч от решен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР