Още няколко такива победи и България може да я няма.

...
Още няколко такива победи и България може да я няма.
Коментари Харесай

Псевдо Валери

Още няколко такива победи и България може да я няма. Това съобщи Валери Симеонов откакто Върховния административен съд с право анулира неговите и на Нено Димов оферти за промени за Пирин; които общо взето задълбочаваха опциите за все по-усилен градеж в националния парк.
Симеонов, несъмнено, незабавно подсети за себе си: в случай че сте си мислили, че оставката му е провокирала някакви вътрешни разтърсвания, душевни катарзиси и честен поврат, нищо сходно не се е случило.
" България е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдозащитниците на природата, те нито водят до запазване на природата, нито подкрепят развиването на районната стопанска система. В този случай ние зачеркнахме един цялостен район. Сега той е лишен от този най-лесен и наличен източник на приходи - туризма ", съобщи Симеонов. А след това добави пък, че единствено хора с " умствена непълнота " го питат за какво към този момент не се е метнал от бургаския мост с релса на главата, както тържествено бе заречен.
Ето че стигнахме отново до такава степен. Изглежда съображенията за умствена непълнота са трайна фиксация в този човек. Враговете му неизбежно се оказват кресливи хора, с сякаш заболели деца, с умствена непълнота, нещо не са наред. Те са псевдополитици, псевдоеколози, псевдожурналисти. Всичко е псевдо, сал един Валери Симеонов стърчи прав, рационален, достоверен и същински. Около него разнообразни сурогати, сурикати и олигофрени се пробват да го смъкват на земята, по този начин както лилипутите повалят Гъливер. Съображенията им нямат никакво значение - против Валери ли си, значи си олигофрен. И пораждат забавни въпроси. Например, разбираме, че съгласно Симеонов Върховен административен съд работил под натиска на псевдоеколози. И се чудим: какви би трябвало да са тия еколози, че да не са псевдо? Примерно да кимат драговолно с глава и да се съгласяват, че Пирин би трябвало да се застроява и бетонира, че дюните на " Смокиня " би трябвало да се минават с багери? Ей това биха били същинските еколози. Както и същинските майки на деца с увреждания евентуално са майки, които не виждат, че децата им имат увреждания.
Оказа се, както се и знаеше от преди, че даже оставката не оказва помощ. Нищо изобщо не оказва помощ. Дори мисля, че в случай че Симеонов сбъдне обещанието си и скочи от моста на Бургас с релса на главата, ще падне, ще се поизтупа малко и ще направи скандал от това, че публицистите не го снимали.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР