Още няколко месеца ще се отчита инфлация над 3%, за

...
Още няколко месеца ще се отчита инфлация над 3%, за
Коментари Харесай

Експерт: Инфлация над 3% ще има още няколко месеца

Още няколко месеца ще се регистрира инфлация над 3%, за някои стокови групи сред 5% и 10%. Това предвижда Лъчезар Богданов, анализатор от Industry Watch, пред " Фокус ".
„ Видимо в превоза и всичко обвързвано с силата ще е по-скъпо през 2019 година в сравнение с от началото на 2018 година или на 2017 година Доколкото наподобява интернационалните пазари демонстрират усмиряване. Т.е. по-късно еднократно повишаване и догонване на цените, което се случва сега, и евентуално за контролираните цени от началото на 2019 година в кратковременен проект ще има задържане, т.е. опазване на тези равнища. Това е еднократно повишаване или повишаване по отношение на това, което видяхме преди година. Част от услугите ще продължат да нарастват, само че най-много поради повишената цена на труда в България. Услугите главно зависят от разноските за труд “, сподели още анализаторът.
По думите му дълготрайният отговор на повишаването на цените е основаване на предпоставки за повече добавена стойност в стопанската система, а оттова опция за по-високи възнаграждания.
Богданов добави, че за последните години приходите порастват повече от цените, задачата е наклонността да продължи. Това съставлява процесът на икономическо доближаване с богатите страни от Западна Европа, заключи анализаторът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР