Още няколко дни ще горят балите със слама, които пламнаха

...
Още няколко дни ще горят балите със слама, които пламнаха
Коментари Харесай

Още няколко дни ще горят балите със слама, пламнали край ТЕЦ-Сливен

Още няколко дни ще горят балите със плява, които пламнаха нощес край ТЕЦ-Сливен. Това заяви пред публицисти тази заран комисар Владимир Демирев, шеф на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

Сигналът за пожара в Топлофикация-Сливен е бил получен 20.20 часа нощес. Балите са се употребявали за гориво на една от пещите. Те са били складирани на повърхност от към 15 декара. В 20.30 минути е бил получен сигнал, че горят боклуци и сухи треви в хранилища на предприятията ЗММ и Динамо, които също са в индустриалната зона на града. Там са горели остарели железни елементи, опаковки, текстолитови плоскости, покривно покритие и обзавеждане. Изгорели са също към 11 декара боклуци и сухи треви.

Целият състав на сливенската пожарна се е присъединил в гасенето на пожарите, като са получили помощ от Нова Загора, както и от Районната работа в Ямбол.

Пожарът в региона на двата завода е изцяло овладян, сподели Демирев. Балите със плява в ТЕЦ-Сливен обаче ще горят още най-малко няколко дни. Сламата би трябвало да бъде разпръсната или засипана с пясък и пръст.

ТЕЦ-Сливен работи, няма потърпевши хора, пожарът е стеснен, заяви шефът на " Топлофикация " Кънчо Танев. По думите му, ангажирана е била техника за преодоляване на пожара, а личният състав се е справил доста добре със обстановката. Ще се обясняват вредите, ще има и вътрешно следствие на аргументите за пожара.

Според комисар Демирев, не става дума за тенденциозен палеж. Той уточни, че при мощен вятър е допустимо да се получат искри от проводниците на електрическата мрежа, които възпламеняват сухи треви или други горими материали.

През миналото денонощие в Сливенско са били гасени 22 пожара, което е самобитен пик за цялото лято.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР