Още не знам кои от актовете ми като министър искат

...
Още не знам кои от актовете ми като министър искат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Коалиция с ГЕРБ ще има само тогава, когато отлъчат тези, които са били част от кражбите

Още не знам кои от актовете ми като министър желаят да оспорят. Дали желаят да оспорят актовете ми за язовирите, които се строят без позволение и на тройна цена, или пък акта ми за откриване на 1000 работни места за завода за електрически автомобили в Ловеч. Който реши да апелира, би трябвало да има огромна храброст, тъй като тогава ще забележим кои са хората, които пазят крадците на нашите пари. Това разяснява в изявление за "Лице в лице " по bTV съпредседателят на Политическа партия "Продължаваме смяната " и някогашен министър на стопанската система Кирил Петков.

На въпрос какво държавно управление би могло да се образува след изборите на 14 ноември Кирил Петков уточни, че всяка една от партиите би трябвало да показа най-хубавия си претендент за всяко едно от ведомствата.

Всяка една от партиите да даде най-хубавия си претендент за позциите и да изберем най-хубавата кандидатура на база действителни познания и умения, а не на база политически квоти и "калинки ". Трябва да изберем най-хубавия тим за всяка една от позициите, изясни той и акцентира, че не бил имал нищо срещу, в случай че някой различен бъде стопански министър, стига да е потвърден специалист в тази област.

,,Важно е да си имаме подписани общи политики, с цел да няма бъдещи спорове. За нас е значима антикорупционната комисия, да забележим по какъв начин най-бързо ще можем да сменим основния прокурор, тъй като даже такава позиция не би трябвало да съществува. Не можем да даваме толкоз доста власт на единични хора'', добави още Петков.

По думите му едно от най-важните неща, които би трябвало да се разрешат, е преодоляването на Коронавирус рецесията.

Трябва незабавно да овладеем Коронавирус рецесията. За всеки българин предвиждаме да има безвъзмездни проби за антитела, с цел да можем да издаваме документ за два месеца. Но би трябвало да имаме действителни данни какъв брой хора имат антитела, с цел да можем да управляваме тази рецесия. Искаме да създадем доста сериозна осведомителна акция за имунизацията, посочи съпредседателят на "Продължаваме смяната ".

Относно възможна коалиция с Движение за права и свободи Кирил Петков бе безапелационен, че такава е станала невъзможна от момента, когато от партията са поставили Делян Пеевски за лидер на листата във Велико Търново.

,,Това е една безочливост, това е междинен пръст за цялото българско общество. Толкова безочлива номинация, че тя затвори всички порти за всевъзможни диалози с тях'', акцентира той.

Що се касае до ГЕРБ, Петков изясни, че там нещата могат и да проработят, само че с някои ангажименти.

С ГЕРБ първо би трябвало да реализираме единодушие за промяна на основния прокурор. На този стадий да влизаме с тях в държавно управление няма да стане и до момента в който не изчистят партията си от хората, които са взели участие в кражбата на тези 8 милиарда лв. на година, няма по какъв начин да приказваме с тях. Ще ги призовем да ни поддържат за промяната на основния прокурор и да отлъчат тези, които са били част от кражбите, съобщи на финала Кирил Петков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР