Още не сме водили разговори. Ако ни поканят, ще участваме

...
Още не сме водили разговори. Ако ни поканят, ще участваме
Коментари Харесай

Нинова: Ако Петков ни покани, ще участваме в разговори за нов кабинет

Още не сме водили диалози. Ако ни поканят, ще участваме в диалозите . Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Корнелия Нинова , водач на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в кабинета на Кикил Петков, в отговор на въпрос дали Българска социалистическа партия към този момент са водили диалози с Петков за присъединяване в възможен нов кабинет в границите на актуалното Народното събрание.

" Самото ни персонално включване, в случай че се стигне до там, би трябвало да се реши от нашия Национален съвет (НС). Тоест ще свикам груповия ни орган - Национален съвет ", изясни тя.

По думите на Нинова е значимо на такова съвещание на Народно събрание на партията първо да се разиска план за съдружно съглашение, а по-късно към този момент персонално да бъдат гласувани персонално министрите на Българска социалистическа партия за новия кабинет.
 Петков подава оставка в понеделник
Петков подава оставка в понеделник

В възможен нов управнически формат той вижда Българска социалистическа партия и Демократична България

Относно който смъкна държавното управление, от което и Българска социалистическа партия съумя да взе участие, тя разяснява: " Математически мина. Смислово, мисля, че, множеството български жители се надявам, че се убедиха, че претекстовете за икономическа и финансова политика бяха безусловно несъстоятелни. "

В тази връзка тя посочи, че България е финансово постоянна , запасът на страната ни е над 9 милиарда при най-малко по закон 4.5 милиарда, дългът понижава от 33 на 30 млрд лева и имаме стопански напредък за първото тримесечие на годината от 4% макар всички рецесии. Корнелия Нинова добави, че макроикономическите и финансовите индикатори на страната ни са положителни и е несъстоятелно в подобен миг да се желае избор на съмнение тъкмо поради тези политики.

Истинските аргументи евентуално бяха други, допусна тя.
 Преките задгранични вложения в България са се нараснали с 300% от началото на 2022 година
Преките задгранични вложения в България са се нараснали с 300% от началото на 2022 година

Приоритет за вложенията са регионите в страната с по-висока за безработица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР