Още не искаме да приемем, че тя е починала. Нямаме

...
Още не искаме да приемем, че тя е починала. Нямаме
Коментари Харесай

Приятелка на починалата родилка Ренета: Било е варварско, след 5 см разкритие всички лекари са се изреждали да ѝ натискат корема, беше като премазана от ТИР!

Още не желаеме да приемем, че тя е умряла. Нямаме думи. При домашни условия дори човек може да роди обикновено. Това е анормален метод. Нямаше болки и проблеми. 15 индивида едно дете са израждали. Това съобщи майката на умрялата родилка в Сливен - Ренета, разяснявайки станалото. " Натискали са я с лакти. Не съм здравно лице, само че тя беше доста зле първия ден. После сякаш малко се закрепи, само че като й сложиха още малко плазма, тя рухна и стартира да гасне в ръцете ми ", добави бащата на момичето - Петър Томов пред Нова тв, съобщи Блиц.  

" Ние не сме лекари, само че им се доверихме. Знам, че ребрата на детето ми, всичко бе посиняло. Когато една майка след раждане не може да се движи, значи нещо не е било наред ", разяснява още майката на Ренета. Проговори и най-близката другарка на Ренета - Надя. Тя непрекъснато е държала връзка с родилката. " Тя ми сподели, че се усеща извънредно зле. Имаше огромни болки. Каза, че се усеща като премазана от ТИР. Ние си писахме до 5 см разобличаване. До тогава нямаше проблем. Каза, че е било варварско всичко по-късно. Лекари се изреждали да й натискат корема.

Коментирало се е секцио, което не е направено ", сподели Надя.   " Тя плачеше при всеки опит единствено да помръдне. На околните лекарите споделили, че повода за гибелта е белодробен оток ", прибавя Надя, която разкрива, че малко преди да бъде настанена в реанимация Ренета схванала, че бебето й има проблем с ръчичката. " Първото нещо, което чакам и се надявам, е прокуратурата да се задейства. Това не желая да е следващия случай, в който се твърди, че слагаме лекарите под общ знаменател. Не имам вяра, че здрава жена отива да ражда и умира просто по този начин. Нещо е станало там вътре и желая да знам какво ", приключи тя.

Родилката, която умря в Сливенската болница, е пристигнала в отделението на болничното заведение по белодробни болести някоко часа след раждането. “Тя беше в тежко положение, само че без пострадвания “, това съобщи пък по Би Ти Ви завеждащият отделението доктор Юлия Бянкова. Бянкова сподели още, че родилката е имала две съпътстващи болести, които не може да заяви, защото това е сензитивна информация. Причината за гибелта ще се обясни от идната аутопсия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР