"Още на първия тур имаше доста изненади в цялата страна,

...
"Още на първия тур имаше доста изненади в цялата страна,
Коментари Харесай

Голяма част от кампанията във Фейсбук е преминала под знака „за кой да не гласуваме“

"Още на първия тур имаше много изненади в цялата страна, имаше млади претенденти, които дадоха доста ясни послания какво желаят да се случи с техните градове, с техните общини. „ Спаси София “ беше с един подобен различен претендент, който в продължение на 10 години работи, с цел да покаже по какъв начин желае да наподобява градът, в който той живее ". Това сподели пред БНР Александър Ненов, който се занимава с логика на психиката на обществените мрежи и политически маркетинг, притежател на премията „ Рицар на книгата “ и създател на няколко бизнес книги.

По думите му огромна част от акцията във Facebook е минала под знака „ за кой да не гласуваме “. Партиите пък са употребявали своите деятели и гласоподаватели по извънредно нападателен метод, "което значително отблъсна огромна част от гласоподавателите и те в действителност отидоха при тези претенденти, които не предлагаха подобен вид отрицателно говорене “.

Ненов прикани политиците в действителност да употребяват обществените мрежи по предопределение, защото огромни избори, като Брекзит и като избора на Доналд Тръмп, са се случили напълно поради обществените мрежи. По думите му политиците просто са употребявали Facebook както биха употребявали всяка една друга медия. Той посъветва политиците да концентрират върху потребностите на потребителите и да им оферират ясни решения, които в следствие да извършват, а не да излизат с общи послания.

„ По-голямата част от мненията във Facebook към момента са на тематика избори и това най-вероятно ще продължи до утрешния ден, само че ние сигурно не би трябвало да пропущаме тематиката с френския президент. Такова нещо би трябвало да провокира освен спор в обществените мрежи, а и сред политическите сили, които да работят като един “, сподели още специалистът.

Голяма част от младежите са маркирали в мрежите, че са дали своят вот, с което са стимулирали самото гласоподаване като цяло, посочи Александър Ненов.

„ Да! Има и една немалка каста от обществото, която не прави нищо, не има вяра в нищо. При тях нихилизмът е надвил. Те не намират смисъл по-скоро в техния живот, в сравнение с в политиката. Това е нещо, което всички политици у нас е хубаво да го имат поради и да го трансформират, защото убеждението, че нищо не зависи от нас въздейства освен върху крайния резултат на изборите на 4 години, а върху цялостното чувство на даден човек за живота му “, разяснява още специалистът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР