Още на 26 април, когато , от Булгаргаз са отправили

...
Още на 26 април, когато , от Булгаргаз са отправили
Коментари Харесай

Булгаргаз избрал най-ниската цена от 7 оферти

Още на 26 април, когато , от " Булгаргаз " са отправили документално искане до търговци на природен газ за даване на предложения , които да включват съответни условия за доставка на количества природен газ до края на м. април и за м. май 2022 година 12 дейни търговци на пазара у нас и прилежащи страни са изпратили запитвания.

В предоставения от " Булгаргаз " ЕАД период за подаване на предложения част от поканените компании са уведомили, че нямат опция да дават оферти за посочения интервал. Класирани са били седем предложения от трима снабдители от всички подадени, като критерият е бил най-ниската доставна цена.

Класирането на офертите се е направило според изискванията на " Булгаргаз " ЕАД и до обезпечаване на нужните количества, за да се изпълнят подадените обвързващи поръчки от българските клиенти за м. май 2022 година и да се подсигурява сигурността и непрекъснатостта на доставките.
 Николов: Можем да се разделим с съветския газ
Николов: Можем да се разделим с съветския газ

Оттук нататък планирането на равнище Европейска комисия за югоизточен район е доста значимо от позиция на размер и надлежно по-добра цена

За да бъдат обезпечени спомагателни количества през м. април 2022 година , " Булгаргаз " ЕАД осъществя покупко-продажби по закупуване на количества и на проведения борсов пазар в страната.

" Булгаргаз " обезпечава различните количества природен газ посредством сдружения - снабдители, каквото е и ООО " Газпром износ " и , показват от компанията и изясняват, че всекидневно производителите са обособени компании от доставчиците , с ясно разграничени действия - по рандеман и произвеждане, и респ. търговия и доставка. Количествата са обезпечени от одобрени компании, опериращи освен на българския и прилежащите газови пазари, с потвърдена добра комерсиална известност и необятно портфолио, декларират още от " Булгаргаз ".
 Борисов гневен на мислителите във властта и падналите от Луната
Борисов гневен на мислителите във властта и падналите от Луната

Министър Александър Николов бил падналият от Луната

От държавната компания изясняват по тематиката за цените и че даже и България да бе приела настояването на съветската страна за потребление на новия механизъм за възнаграждение на доставките на природен газ, то цената най-вероятно би търпяла непредвидими промени, защото няма изясненост за обменния курс , а и липсва опция на българската страна да реализира надзор в процеса на превалутиране, заложен в предлагането на " Газпром износ ".

" Предложеният механизъм допуска действителни опасности за българската страна от едностранно и неконтролируемо прекратяване на доставките, без да се планува съответната опция за търсене на отговорност от съветския снабдител . Новият метод на възнаграждение е заложен като развой, който включва надзор върху финансовите средства на " Булгаргаз " ЕАД, предопределени за възнаграждение на доставките по контракта, да бъдат следени от финансова институция, обвързвана с ООО " Газпром износ ", а не от самостоятелна трета страна. "

, че до деня на прекратяване на доставките са се пробвали с преписка да изяснят съответни елементи по оферти механизъм за осъществяване на заплащанията, само че " Газпром износ " е посочила отвращение за търговски разговор за реализиране на взаимно допустими решения за осъществяване на двустранните отговорности по контракта.

От Булгаргаз " декларират, че са подхванали всички нужни дейности, които не опонират на българското законодателство, с цел да обезпечат газа за страната.
 Ако държавното управление си било свършило работата, сме щели да имаме газ за 150% ползване, съгласно ГЕРБ
Ако държавното управление си било свършило работата, сме щели да имаме газ за 150% ползване, съгласно ГЕРБ

Корнелия Нинова и Румен Радев си подмятали отрочетата, по думите на Бойко Борисов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР