Още много обмислят да напуснат родината в търсене на по-добра

...
Още много обмислят да напуснат родината в търсене на по-добра
Коментари Харесай

2 млн. души са избягали от България за четвърт век

Още доста обмислят да изоставен родината в търсене на по-добра вероятност

 

През последните 30 години над два милиона българи са напуснали страната в търсене на друга опция за себе си. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на конгрес на тематика " Отражение на външната трудова миграция върху българската стопанска система.

По думите на Йотова доста от хората обмислят да изоставен България и да намерят своята реализация на открито. Резултатите са ясни - остра демографска рецесия, влошаващи се трендове, неразвита и частично блокирана стопанска система, съобщи вицепрезидентът. Тя означи още, че данните от проучването, което ще бъде показано през днешния ден, демонстрират, че над един милион българи на възраст от 18 до 64 години имат настройката да емигрират, с цел да търсят своето работно място и прехранване на открито.

По думите на вицепрезидента Илияна Йотова аргументи са разнообразни - от търсене на по-добро възнаграждение, професионална реализация и кариера до по-дори обществени условия, повече правила, повече сигурност и повече закони.

Според вицепрезидента няма по какъв начин да се оправим с проблемите без същинско действително развиване на българската стопанска система. Тя счита, че липсва многогодишна икономическа и финансова рамка за развиване на България, която да даде вероятност какво ще вършим в страната в идващите 10, 20, 50 години. По думите на Йотова има подобие в целите за развиването на стопанската система в стратегиите на всички партии. Този необявен консенсус не ражда никаква конкретика и не дава действителни решения, разяснява Йотова.

Приходите в българската стопанска система от работещи отвън страната са по-големи от действителните вложения, сподели още Йотова. Тя добави, че развиването си цели 80 % от българските общини чакат на европейското финансиране./ fakti.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР