Още миналата година Народното събрание гласува за необходимите средства за

...
Още миналата година Народното събрание гласува за необходимите средства за
Коментари Харесай

Каракачанов: Модернизацията на българската армия е 3,5 млрд. лева

Още предходната година Народното събрание гласоподава за нужните средства за два от типовете въоръжени сили, а точно за закупуване на нов изтребител и мултифункционален патрулен транспортен съд за Военноморските сили. Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.
 
" Сухопътните войски не бяха включени в това решение на Народното събрание, не бяха планувани средства за тях. Моята концепция е да се включи и планът за сухопътните войски, който планува средства и за тях. И трите типа въоръжени сили да се движат по едно и също време. Една от грешките, която се е правила до момента, е да се даде приоритет на една от типовете въоръжени сили. Не можем да разделяме българските военнослужещи на подобен принцип ", добави той.
 
Ще има ли нарастване на заплатите на военнослужещите?

" Това е предлагането, което внесох в Министерски съвет предходната седмица -да се включи и плана на сухопътни войски за нова бронирана машина и трите плана да се движат дружно. За да не натоварваме бюджета, ние сме предложили капиталовите планове да се раздължен във времето ", сподели още Каракачанов.
 
" Както сподели министър председателят, парите са малко, а потребностите са доста. България е нужно да контракти тези условия, които са оптимално преференциални за българския поданик и българския бюджет. Но в това време плановете не би трябвало да се забавят ", безапелационен бе Каракачанов.
 
Каракачанов се срами от заплатата на българския боец

" Модернизацията на българската войска, въпреки и разтеглена до 10 години, е 3,5 милиарда лв.. Нормално да има бистрота за това по какъв начин са взети решенията, по какъв начин са правени класациите, по какъв начин са оценени техническите параметри на офертите. Аз съм разпоредил инспекция на инспектората ", показа той. По тематиката Евростат: България харчи пари за защита на средноевропейско равнище Офертата за F16 не отговаряла на изискванията за плащане
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР