Още миналата година, на площада, обърнах внимание, че реалната политическа

...
Още миналата година, на площада, обърнах внимание, че реалната политическа
Коментари Харесай

Хаджигенов: Без гласовете на БСП няма как да станат нещата

" Още предходната година, на площада, обърнах внимание, че действителната политическа обстановка е друга. Още тогава споделих, че без гласовете на Българска социалистическа партия няма по какъв начин да станат нещата. И ето в този момент втори избори, третите чукат на вратата - обстановката е още веднъж същата. При състояние, че Българска социалистическа партия крашнаха толкоз грубо, все пак - без тях още не става "

Това съобщи един от водачите на обединението " Изправи се! Мутри вън! " Николай Хаджигенов пред Българска национална телевизия. 

Той приказва и за това допустимо ли е да има поддръжка даже и от Движение за права и свободи.  " Ако Движение за права и свободи решат да гласоподават против личното си отроче Гешев, по какъв начин ще ги спрем, а те са на ръба да се отърват от него. Движение за права и свободи се пробват да оцелеят стопански и политически, тъй че за какво да не гласоподават против Иван Гешев. Това добре ли е за страната? Ако е добре, ще го вземем ", добави юристът.

Той отхвърли да има скандал сред него и различен от водачите на ИМВ - Мая Манолова, каквито клюки се появиха, откакто се разбра, че Манолова е ходила на диалози с " ИТН ".

" Ние също бяхме поканени - нашата част от обединението. Но ние отказахме да отидем по чисто политически аргументи - не участваме в секрети срещи, даже с евентуални сътрудници като Има Такъв Народ ", сподели Хаджигенов. 

Той разкритикува държанието на партията на Слави Трифонов.

" Смятах, че (в ИТН) има признаци за политическо поумняване, само че в петък разбрах, че съм сбъркал ", сподели той и уточни неналичието на съответни планове в програмата на " ИТН ".

" Всичко се върти към прословутия референдум, няма предпочитание за нова политика. Това не е политика. Или примерно в програмата им за външна политика - там четем две фрази за проверка на парцелите на българските посолства в чужбина. Това ли е външната ни политика на страната? Или пазаруването на таблети. Ми, той Бареков и той купуваше таблети. Това е жалка история просто ", сподели Хаджигенов. 

Той похвали " Демократична България ", че е подала добър сигнал, че не биха подкрепили всичко непременно и добави, че ИМВ също не биха подкрепили всичко непременно.

" Ние също не желаеме министерски места, само че дано си зададем въпроса кой ще направи тези промени - Николай Василев, идващият Николай Василев или по-следващият Николай Василев?  Нали по тази причина влязохме в политиката, с цел да има смяна. Ние играем балансьор, въпреки че сме най-малките. Не би трябвало да се позволява тази неточност - ние да не влизаме, тъй като кой, да вземем за пример, ще направи правосъдната промяна? Слави Трифонов ли? То е все едно аз да стана сценарист на неговото шоу - сподели Хаджигенов. - Да, да има суперобразовани хора е чудесно. Но тук трябват освен готови хора, а и такива, на които им стиска и могат да вървят праволинейно по верния път и по верния метод. И Бойко Рашков е един подобен образец. Четох, че го съпоставят с вманиачен с картечница, само че може би в такава обстановка ни би трябвало тъкмо подобен човек. А той, че не е вманиачен - не е. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР