Още мерки за сигурност се въвеждат в столичното метро. С

...
Още мерки за сигурност се въвеждат в столичното метро. С
Коментари Харесай

Камери следят дали се тъпчем в метрото

Още ограничения за сигурност се вкарват в столичното метро. С видеонаблюдение ще се следи дали пасажерите съблюдават отдалеченост между тях, до момента в който чакат трен на пероните, оповестява Нова телевизия.

Ще се употребяват и предупредителни гласови известия по радиоуредбата в чакалните на подземната железница. На екраните пък се прожектират указания за сигурност.

" Не са натоварени станциите, има задоволително място. Влакчетата са задоволително на постоянно ", съобщи пред Нова инж. Ангел Джоргов, шеф на ръководство " Инвестиционна активност " в " Метрополитен ".

Заради усложнената обстановка с ковид в допълнение се дезинфекцират транспортните средства от градския превоз, подлезите и на всички места, където има парапети.

С дезинфектанти се обработват седалките на рейсовете, трамваите, влаковете на метрото и всички места, които пасажерите допират с ръцете си.

Специални ограничения за по-добра хигиена са въведени и в столичното метро. Закупени са още дезинфекциращи материали и към този момент всички процеси по миене, по култивиране на повърхности, където пасажерите имат опция да се допират, се правят с спомагателни дезинфектанти.

В депото вагоните всяка нощ се обработва по същия метод - измиват се, отново се обработват повърхностите.

Всички влакове, които влизат в извънпиковите часове в депото, преди да излязат за следобедния пик също се обработват.

По станциите се правят по няколко спомагателни обработки на повърхности, до които пасажерите се допират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР