Още малко по-горещо ще бъде днес в сравнение с вчера.Максималните

...
Още малко по-горещо ще бъде днес в сравнение с вчера.Максималните
Коментари Харесай

Код жълто за валежи и гръмотевични бури от утре

Още малко по-горещо ще бъде през днешния ден спрямо през вчерашния ден.

Максималните температури ще се покачат с към градус и ще бъдат от 31° до 36°, на морския бряг - от 28° до 30°. Ще духа слаб източен вятър. В следобедните часове ще се задържи слънчево, с повече облаци в Югозападна България, където на изолирани места ще превали.

Утре оптималните температури ще се намалят, по-съществено в Северозападна България, където ще бъдат не повече от 30°, в останалата част от страната - до 33°, 34°. След слънчевото начало на деня, още преди обяд на изолирани места в западните региони ще превали, само че по-съществени превалявания се чакат в следобедните часове.

Предупреждение за региони със обилни количества, гръмотевични стихии и условия за градушки е оповестено в западната половина от страната. На югоизток ще завали през нощта против четвъртък.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан, преди обяд североизточен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 26° и 28°. Температурата на морската вода е към 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици,в обособени региони - обилни по количество. В планините в Източна България ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан запад-югозападен вятър.

Захлаждане, проливни превалявания и гръмотевични стихии се чакат освен у нас, само че и в по-голямата част от Балканите. Причината – леден атмосферен фронт. Слънчево ще остане на следващия ден в по-голямата част от Гърция и югоизточните региони от полуострова.

Валежи, тук-там интензивни, ще има и в доста региони от Централна и Източна Европа, както и на Скандинавския полуостров. Слънчево ще бъде в западните елементи от континента. Захлаждането на Пиринеите ще продължи.

И у нас, в четвъртък температурите към този момент в цялата страна ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 26° и 31°. Валежи и гръмотевици ще има основно в Южна и Източна България. Превалявания на обособени места се чакат и в петък, и през почивните дни. Температурите последователно ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР