Още малко информация за Coffee Lake. Вече на всички е

...
Още малко информация за Coffee Lake. Вече на всички е
Коментари Харесай

Нов абсолютен рекорд в честотата на оперативната памет

Още малко информация за Coffee Lake. Вече на всички е ясно, че процесорните архитектури Coffee Lake и Kaby Lake са съвсем идентични. В новите чипове са добавени още две процесорни ядра, само че също така CFL имат освежен контролер за DDR4-2666 оперативна памет.
Това възобновяване не наподобява доста огромно, тъй като контролерите на оперативната памет на Intel са известни със своят еластичност овърклока, само че даде опция за слагането на нов безспорен връх в работната периодичност на оперативната памет.



Хонконгският овърклокър Hocayu съумя да форсира плочка оперативна памет G.SKILL Trident-Z RGB до периодичност 2765 MHz , което подхожда на ефикасна периодичност DDR4-5530 (при тайминги 24-31-31-63 CR3). Използван е 6-ядрения процесор Core i7-8700K с 30% даунклок и дънната платка ASUS ROG Maximus X Apex, като плочката памет е била единствено една. Използвано е изстудяване с течен азот освен на процесора, само че и на паметта.

Този резултат е бил прибавен в базата данни на CPU-Z още на 20 септември, а това значи, че Intel авансово е раздал мостри на по-известните овърклокъри. И още, разликата от предходния връх по овърклок на оперативна памет е едвам 15 MHz, само че върхът е налице.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР