Още малко и някои потребители ще започнат да вярват, че

...
Още малко и някои потребители ще започнат да вярват, че
Коментари Харесай

Антимонополните органи на Италия също имат въпроси към Google

Още малко и някои консуматори ще стартират да имат вяра, че има някакъв сговор на антимонополните органи от целия свят против Гугъл. Някак съмнително постоянно интернет колосът става обект на интерес от страна на антимонополните органи на другите страни.

Преди седмица стана ясно, че индийските регулатори са почнали следствие на Гугъл във връзка с злоупотребите с мобилната операционна система Android. А в този момент се появи информация за още едно антимонополно следствие, единствено че на италианските управляващи.

Reuters заяви, че антимонополната работа на Италия е почнала проверява на Гугъл по съмнение за злоупотреби с преобладаващото състояние на пазара на операционни системи за мобилни устройства.

В формалното изказване на регулатора се споделя, че Гугъл е отказал да интегрира приложението Enel X Recharge, създадено от Enel, в своята платформа Android Auto. Приложението Enel X Recharge дава опция на притежателите на електрически автомобили да намират свободни места за зареждане в станциите за зареждане на електрически автомобили, както и да си резервират прецизен час за зареждане на електрическия автомобил.

Юристите на Гугъл обявиха, че платформата Android Auto е основана с концепция за по-добра сигурност, която да докара до най-малко всички вероятни фактори, които биха могли да отвлекат вниманието на лидера.

Разследването на антимонополните органи би трябвало да завърши на 30 май 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР