Още легла за COVID болни опитва да осигури държавата. Tакива

...
Още легла за COVID болни опитва да осигури държавата. Tакива
Коментари Харесай

Важно условие за тези, които ще стават санитари с 3000 лева заплата

Още кревати за Коронавирус заболели пробва да обезпечи страната. Tакива браншове ще се разкриват i в медицинските центрове в цялата страна, стана ясно през днешния ден.

70-80 милиона лв. са дадени за хората на първа линия в борбата с COVID-19, разгласи министър председателят Бойко Борисов.

Той изпрати незабавно заместник-министър в Поморие, откакто през вчерашния ден стана ясно по какъв начин медици там не са получили парите си за лекуването на Коронавирус пациенти.

Заразените лекари, сестри и санитари към този момент са 5800. Няколко лечебни заведения оповестиха, че търсят санитари с месечно заплащане от 3000 лв..

От през вчерашния ден до през днешния ден още 105 медицински лица са се заразили с COVID-19.

Чрез разгласи за работа още преди месец лекарският съюз инициира набирането на доброволци в лечебните заведения.

Чрез разгласи се търсят в София, Лом, Ловеч, Свищов, Враца, Пазарджик, Разград, Крумовград, Пловдив.

А в “Пирогов” потребността от санитари е най-голяма. Затова и обещаната заплата е 3000 лв.. С едно изискване освен да са преболедували COVID-19, само че и да имат антитела.

Националната осведомителна система демонстрира, че при 5800 лица-медицински чиновници у нас е установен COVID-19. Нови 105 случая са регистрирани през последното денонощие.

За да се оправят в “Пирогов” търсят 80 санитари за 13-те Коронавирус клиники. А заплащането е повече от атрактивно - 3000 лв. бруто.

“Oсновна заплата, второ от 1000 лв., които се дават от Министерство на здравеопазването, и ние сме предложили още 1000 лв.. Реално са, няма нищо прикрито. Потвърждавам, че тези пари ще бъдат дадени “, сподели шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов.

Желаещите надхвърлили 200 за дни. Подходящи обаче са единствено преболедувалите ковид, които имат антитела. И още - да са без съпътстващи болести и на възраст сред 18 и 65 години.

„ 12 часа - те са облечени с персонални защитни средства – с костюми, маски, ръкавици, калцуни. Почистване, стерилизация. Разнасяне на храна на болните, когато е нужни. Не става дума за лека работа, става дума за тежка работа “, изясни проф. Балтов.

Доброволци набират и в Лом. Заплащането е по договаряне. А на обявите към този момент са откликнали четирима. Докато дойдат, лекарите си оказват помощ взаимно.

"Ние не сме спрели да лекуваме, нито един пациент не е върнат от нашата болница и няма и да бъде “, сподели Симона Спасов, "Връзки с обществеността " в МБАЛ – Лом.

Кадрови проблеми имат 21 лечебни заведения от цялата страна.

„ Според една черна статистика излиза, че през ден България губи по едни доктор.

Ние би трябвало да бъдем доста гъвкави, решенията би трябвало да се взимат в порядъка на ден-два. Ситуацията се мени, не може да четем буквички, алинеи. Трябва да се работи “, споделя доктор Николай Брънзалов, БЛС.

До този миг по другите разгласи документи са подали общо 268 доброволци.

Единствено в болничното заведение в Крумовград – няма нито една кандидатура.

Почти 1800 новозаразени при близо 5000 теста. Това за следващ ден демонстрира под
40% растеж.

Починали са 69 души. Над 1000 са излекуваните за последното денонощие.
Ето по какъв начин се движат в проценти позитивните проби в последните 2 седмици на ноември. С уточнението, че те се отнасят единствено до позитивните PCR проби.

За последно най-нисък % - 30 на 100 са били позитивните проби а 16 ноември - понеделник - а случаите 816.

От тогава растежът в някои от дните надвишава 43% и 44 %. В петък, събота и неделя - или последните три дни - виждаме лек спад - под 40%.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР