Още колко бащи трябва да изгубим, за да се сетите,

...
Още колко бащи трябва да изгубим, за да се сетите,
Коментари Харесай

Няма да ни запушите устата с думите насилие към мъже няма”

Още какъв брой татковци би трябвало да изгубим, с цел да се сетите, че има принуждение и по отношение на мъжете?

Още какъв брой изпълнителни каузи би трябвало да бъдат заведени поради това, че единият родител (в множеството случаи майката) не обезпечава достъп на бащата до детето?

Още какъв брой кръгли маси и конференции ще си организираме просто да си поговорим за предварителна защита, за PAS синдром и за политики за смяна?

Мъжете не мълчат, просто не желаете да ги чуете.

Пребройте им сигналите, жалбите и тъжбите.

Тава са думи на Елеонора Йорданова, ръководител във Фондация “Превенция на родителското отчуждение ”, която инициира на следващия ден, 26 януари, от 18 ч протест пред Министерския съвет в София. Протестът е поради убития татко Пейо и поради всички други татковци, които са жертва на принуждение - психическо и физическо.

" Боли ме от системата, от неправдите, които виждам всеки ден. Обществото е отговорно за това, институциите също. Не, няма да дадем този случай да бъде потулен. Няма да ни запушите устата с думите “насилие към мъже няма ”.

Понеже Неправителствени организации мълчат, паразитните държавни структури също мълчат.

Понеже слушах години наред " Нито една повече " и съм подкрепяла митингите. Сега ще кажа - Нито един повече. Има принуждение към мъже, всеки уикенд от месеца върху бащите се демонстрира принуждение с детайл на свирепост. Всеки уикенд един татко е пострадал от родителските войни, унизен е, престижа му пред децата е срутен.

Има принуждение към мъжете, просто не го виждате. Не Ви изнася да го виждате. Измивате си ръцете с това - мъжът е физически мощен, той е отговорен. Психически и физически и мъжете към този момент не са мощни. Изтощени са от женските простотии, от това, което се случва. От това разиграване години наред, от това мъкнене по каузи ", пише Елеонора Йорданова в своя Фейсбук профил.  

" Излизаме на митинг, тъй като един татко изгуби живота си в опит да се пребори със системата и със стигмата в нашето общество ", прецизира Йорданова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР