Още, когато стана ясно, че ще има обследване на Паметника

...
Още, когато стана ясно, че ще има обследване на Паметника
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Да се провери дали обследването на Паметника на Съветската армия е експертно или политическо

„ Още, когато стана ясно, че ще има проучване на Паметника на Съветската войска, не се съмнявах какъв ще е изхода, че внезапно този монумент ще се окаже „ рисков “. Със сигурност има и други паметници, които са на същите години и не се прави на тях проучване. Нормално е да има обжалване, с цел да се види дали в действителност това проучване е експертно или политическо. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев в предаването „ Твоят ден “ на NOVA News.
Той обърна внимание на двойствеността на ръководещите  по отношение на бюджета - в множеството от 24-те парламентарни комисии той е отритнат, представители на ГЕРБ го подлагат на критика в зала, само че в последна сметка се приема.
„ Ние се трансформираме в страна на митинга, напълно заслужено “, установи Ченчев, визирайки множеството митинги в страната на държавни чиновници.
„ Като стартираме оттова, че не беше импортиран дълго време бюджет, закъсня и последващата актуализация, всичко това докара до неиндексирани хонорари в доста браншове “, изясни депутатът. Той уточни, че същото се случва и с културата, където, по неговите думи, ситуацията е пагубно.
„ Културата и спортът са обичайно най-недофинансираните браншове, а методът към тях не се трансформира. Културните дейци заслужено стачкуват, тъй като тези средства са им нужни. Министърът на финансите склони на спомагателни 68 млн. лева за бранша. Радващото е, че те ще стигнат за индексация на заплатите и ненапълно за планове, само че инвестицията в културата я няма “, сподели още социалистът.
Той даде образец за такава инвестиция с Природонаучния музей в Пловдив, за който общината е отпуснала 6 млн. лева за нова съвременна постройка и приходите на музея незабавно скачат от 18 хиляди лева на 620 хиляди лева. 
Иван Ченчев акцентира, че Българска социалистическа партия ще направи редица оферти сред първо и второ четене на бюджета, като безвъзмездни медикаменти за деца до 14-годишна възраст, увеличение на майчинските, повече пари за процедури за фамилии с репродуктивни проблеми.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР